Mainos

Sissit valtasivat Jalalabadin kaupungin Afganistanissa

Ääri-islamilainen Taleban-sissiryhmä ilmoitti tänään vallanneensa Itä-Afganistanin suurimman kaupungin Jalalabadin, joka sijaitsee lähellä Pakistanin rajaa. Jalalabad on Nangarharin maakunnan pääkaupunki.

Taleban-ryhmän komentaja Mullah Burjan ilmoitti järjestön Pakistanissa sijaitsevaan päämajaan, että Jalalabad on vallattu ja sen kaduilla taistellaan, kertoi islamilainen uutistoimisto AIP. Aiemmin tänään Afganistanin hallitus siirsi joukkoja Jalalabadiin ja tulitti kaupunkia myös ilmasta.

Afganistanin hallitus on syyttänyt Pakistania hyökkäyksen tukemisesta, mutta Pakistan on kiistänyt syytökset. Pakistanissa toimiva uutistoimisto kertoi tänään, että Nangarharin kuvernööri ja kuusi muuta virkamiestä oli ammuttu kuoliaaksi, kun he olivat olleet matkalla Afganistanin ja Pakistanin rajalle hieromaan rauhaa Talebanin sissien kanssa.

YK:n työntekijät Pakistanissa vahvistivat aiemmin päivällä tiedot, joiden mukaan sissit olivat vallanneet Hisarakin ja Khogianin alueet ja olivat etenemässä kohti Jalalabadia.

Talebanin joukkojen arvellaan pyrkivät Sarobin kaupunkiin, joka sijaitsee Jalalabadin ja maan pääkaupungin Kabulin välillä. Sarobia hallitsee maltillinen Hezb-i-Islami -järjestö, johon kuuluu myös Afganistanin nykyinen pääministeri. Taleban-järjestön pyrkimys on, että Afganistanissa ryhdytään harjoittamaan puhdasoppista islaminuskoa. Noin puolet Afganistanista on Talebanin hallinnassa.
(STT-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.