Mainos

Sissit surmasivat 63 Algeriassa

Poliiseiksi naamioituneet muslimisissit ovat teloittaneet 63 linja-automatkustajaa Pohjois-Algeriassa, kirjoitti Lontoossa ilmestyvä al-Hayat -sanomalehti tänään. Lauantaina tehdyn hyökkäyksen uhreista osa oli naisia, lapsia ja vanhuksia.

Noin sata aseistautunutta sissiä oli lauantaina pysäyttänyt kaksi linja-autoa M'Silan ja Batnan välisellä tieosuudella maan pääkaupungista Alger'sta kaakkoon.

"Likaisiin univormuihin" pukeutuneet miehet, joilla oli aseinaan haulikoita, veitsiä ja kirveitä, tarkastivat ensin matkustajien henkilöllisyyspaperit ja tappoivat sen jälkeen kaikki ne, jotka olivat kotoisin Batnan kaupungista. Al-Hayat -lehden lähteiden mukaan teon oli määrä "nostattaa heimovihaa" eri alueilla asuvien välille.

Algerialainen el-Watan -lehti puolestaan kirjoitti eilen toisesta tapauksesta, jossa muslimisissit olivat niin ikään pysäyttäneet linja-auton ja tappaneet 17 nuorta miestä tarkastettuaan ensin näiden henkilöllisyyspaperit. Lehden mukaan muslimisissit olivat myöskin hyökänneet torstai-iltana Birkhademin kaupungissa moskeijaan ja viiltäneet moskeijan työntekijän kurkun auki kun tämä oli ollut valmistautumassa rukouskutsuun.

Algeriassa on kuollut noin 50 000 ihmistä muslimisissien ja maan armeijan välisissä yhteenotoissa vuodesta 1992 alkaen. Levottomuudet alkoivat, kun viranomaisten peruuttivat vaalit, jotka muslimipuolueet olisivat mitä ilmeisimmin voittaneet.
(STT-Reuter-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.