Mainos

Sissijohtajien pakoreitit kartoitettu Jololla

Filippiinien viranomaiset ovat saaneet ohjeen estää Abu Sayyafin johtajien mahdollinen yritys paeta maasta.

Siltä varalta, että Abu Sayyaf -sissiryhmän johto yrittää paeta viidakkoleiristään, Filippiinien armeija on eritellyt mahdolliset pakoreitit Jolon saarella, kertoi prikaatinkenraali Generoso Senga tänään.
-Olemme tutkineet maaston ja heidän taktiikkansa, mutta nämä asiat ovat luonteeltaan operationaalisia, joten emme kerro niistä, Senga sanoi.

Viranomaiset satamissa ja lentokentillä ovat valmiita siltä varalta, että Galib "Robotti" Andang ja Mujib Susukan yrittävät paeta varastettujen tai väärennettyjen passien avulla.

Tunnelmat maassa

Tunnelmat Suomen Filippiinien suurlähetystössä Manilassa olivat maassa vielä tänään. Abu Sayyaf -ryhmän hallussa olevia panttivankeja ei suurista toiveista huolimatta vapautettu viikonvaihteen aikana ja tilanne kriisin vaiheilla oli sekava.

-Vähitellen yritetään sieltä kuopasta nousta. Kyllä lauantaina ja sunnuntaina oli aika rankkaa, kertoi ulkoasiainneuvos Kimmo Pulkkinen Manilasta. Erilaisia huhuja kriisin ratkaisemisesta liikkuu jatkuvasti ilmassa.

-Kyllä tässä nyt ollaan melko tavalla nollatilanteessa. Nyt odotetaan, että neuvottelut sissien ja Filippiinien

Vahanen ja Fränti Jolon panttivankileirillä

hallituksen edustajien kanssa alkaisivat uudelleen, hän sanoi.
-Mikään ei viittaa siihen, että peruskuviota muutettaisiin. Jos jotain muuttuu, niin se on taktiikka- tai aikataulupuolella. Meidän kaikkien neljän jäljellä olevan ulkovallan kanta on, että Filippiinit hoitaa asian loppuun, hän korosti. Pulkkisen mukaan suomalaisilla ei ole mitään tietoa siitä, että välitysyrityksissä mukana oleva Libya olisi luopumassa.

-Toivomme, että Libya pysyy yhä mukana kuvassa, koska se toimii Filippiinien hallituksen pyynnöstä ja heidän neuvotteluryhmässään, Pulkkinen sanoi.

Uusi strategia

Filippiinien hallitus on sopinut uuden strategian Jolon panttivankikriisin ratkaisemiseksi. Filippiinien presidentti Joseph Estrada tapasi maan hallituksen neuvottelijat eilen illalla uuden strategian hiomiseksi. Suunnitelma lähetettiin Libyaan, jonka on määrä hyväksyä uudet linjaukset ennen kuin niitä ryhdytään panemaan täytäntöön, neuvotteluryhmän jäsenet kertoivat.

(MTV3-STT-AFP-AP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.