Mainos

Sissien vapauttama Betancourt tapasi lapsensa ensi kertaa yli kuuteen vuoteen

Pitkästä panttivankeudesta vapautettu ranskalais-kolumbialainen poliitikko Ingrid Betancourt on tavannut lapsensa ensimmäistä kertaa yli kuuteen vuoteen.

22-vuotias Melanie ja 19-vuotias Lorenzo lennätettiin Kolumbian pääkaupunkiin Bogotaan Ranskan valtion koneella. Mukana matkusti myös Betancourtin sisko Astrid.

Lentokentällä odottanut Betancourt riensi aikuistuneiden lastensa luokse ja halasi heitä. Perhe vetäytyi kuitenkin pian sisälle lentokoneeseen. Televisiokuvasta saattaa päätellä, että perhe halusi kokea tunteikkaan jälleennäkemisen suojassa paikalla odottaneelta sankalta mediaväeltä.

- Itkin ja halasin heitä. En edes muista enää mitä sanoin heille ensimmäiseksi, liikuttunut Betancourt sanoi kameroiden edessä hetkeä myöhemmin lapsiaan vierellään puristaen.

Ennen lähtöä Lorenzo puolestaan oli luonnehtinut tietoa äitinsä vapautuksesta elämänsä parhaaksi hetkeksi.

Kolumbian armeija vapautti Betancourtin onnistuneessa yllätysoperaatiossa eilen. Uskaliaaksi kuvatussa operaatiossa marxilaisten Farc-sissien hallusta vapautettiin myös kolme amerikkalaista ja 11 kolumbialaista.

Laihtunut, mutta kohtuullisen hyväkuntoiselta vaikuttanut Betancourt tapasi heti vapauttamisen jälkeen äitinsä ja aviomiehensä. Hän luonnehti vapautumista Farc-järjestön sissien käsistä ihmeeksi. Betancourtin on määrä palata huomenna Ranskaan.

Vapautuksesta sulka Sarkozyn hattuun

Ranskassa on kampanjoitu Betancourtin vapauttamiseksi koko hänen vankeutensa ajan. Näyttävä vapautus toikin suuren sulan Ranskan presidentin Nicolas Sarkozyn hattuun.

Betancourtin vapautus on ollut yksi Sarkozyn ulkopoliittisista ykköstavoitteista, ja hän on painostanut pitkään Kolumbian oikeistopresidenttiä Alvaro Uribea toimimaan asiassa.

Sarkozy on myös ollut yhteydessä Venezuelan presidenttiin Hugo Chaveziin, joka suhtautuu Betancourtin siepanneeseen Farc-sissiliikkeeseen Kolumbian johtoa pehmeämmin. Itse vapautusoperaatioon Ranska ei kuitenkaan presidentinkanslian mukaan osallistunut.

Betancourtin vapautus tuli Sarkozylle kuin tilauksesta, sillä Ranska aloitti EU:n puheenjohtajana tällä viikolla. Hänen kykyjään diplomaattina on ehditty epäillä laajasti.

Sekä Betancourt itse että hänen lapsensa kiittivät tuoreeltaan vuolaasti Sarkozya heidän auttamisestaan. Lasten mukaan heidän äitinsä vapauttaminen alkoi edetä tosissaan vasta, kun Sarkozysta tuli presidentti.

Kiitosta tuli myös maailman poliittiselta johdolta. Onnittelijoiden joukossa oli muun muassa Saksan liittokansleri Angela Merkel.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.