Mainos

Sisseille uusi panttivanki - vapautetut juhlivat Libyassa

Kuusi Jolon saarelta vapautettua panttivankia on luovutettu kotimaidensa edustajille Tripolissa. Heistä osa on jo palannut kotimaihinsa.

Leiri Jololla

Panttivankikriisi sai eilen uuden käänteen, kun Abu Sayaaf -muslimisissit kaappasivat amerikkalaisen miehen. Mies on kuljetettu Jolon saarelle, jossa Abu Sayaaf pitää ennestään pariakymmentä panttivankia.

Sissit ovat ilmoittaneet surmaavansa miehen ellei Yhdysvallat vapauta kolmea terrori-iskuista tuomittua vankia. Vastineeksi miehen vapauttamisesta sissit vaativat vapaaksi mm. Wold Trade Centerin tuhoisasta pommi-iskusta tuomitun miehen. Lisävaatimuksia on tulossa lähipäivinä.

Amerikkalaismiehen sieppaus on selkeä taka-isku jo tuskallisen pitkäksi venyneessä panttivankikriisissä: Sitä, kuinka uusi sieppaus vaikuttaa lopppujen panttivankien vapauttamiseen, ei vielä tiedetä. - Kaikista uhkista olemme tietysti huolissamme, mutta on ihan mahdotonta arvioida, mikä tämän vaikutus on, totesi Ilari Rantakari MTV3:n Seitsemän uutisissa. - Se voi olla hyvin moninainen. Haluamme keskittyä siihen, jotta saamme omat kansalaisemme pois kaappareiden kynsistä ja me toivomme, ettei se siihen prosessiin vaikuta lainkaan, Rantakari sanoi.

Libya on ilmoittanut olevansa valmis neuvottelemaan myös uuden panttivangin vapauttamiseksi. Sissit puolestaan aikovat julkistaa lopullisen vaatimuslistansa kolmen päivän sisällä. Yhdysvallat ei ole vielä kommentoinut sieppausta.

Vapautettuja juhlittiin Libyassa

Vapautetut Tripolissa

Jolon saarelta eilen ja toissapäivänä vapautetut länsimaiset panttivangit ovat saapuneet Libyaan. Tripolissa he osallistuivat libyalaisten järjestämään panttivankien vapautusjuhlaan.

Libyan televisio keskeytti päivällä lähetyksensä ylimääräisen tiedotuksen takia. Kuuluttaja kertoi Jolon vapautettujen panttivankien saapuneen Libyaan turvallisesti. Televisio ylisti maan johtajaa Muammar Gaddafia panttivankien pelastumisesta.

Panttivangeilla oli takanaan pitkä matka Libyaan. He olivat lentäneet Libyaan yön yli ja sen jälkeen he ehtivät levähtää vain hetken ennen kuin juhlat alkoivat ja toimittajat piirittivät entiset panttivangit. Valtavasta väsymyksestä huolimatta olo vankeuden päättyessä oli onnellinen. Takana on neljä kuukautta Jolon viidakossa.

Libya yritti ottaa vapautusjuhlista kaiken mahdollisen propagandahyötyn irti. Juhla käytettiin Gaddafia ylistäviin ja länsimaita moittiviin puheisiin. Puheita kuuntelivat entisten pantivankien ja toimittajien lisäksi diplomaatit ja suuri televisioyleisö. Panttivangit tuotiin juhlapaikalle mustilla Mercedes-autoilla ja heidät sijoitettiin punaisella matolla päällystetylle korokkeelle. Ennen juhlaa panttivangit lepäsivät entisessä kuninkaanlinnassa.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.