Mainos

Siskon mollaaminen netissä toi sakkoja

Vantaalaisnainen on tuomittu sakkoihin siskonsa mollaamisesta nettikirjoituksessa.

Vantaalaisnainen oli lähettänyt kesäkuussa vuonna 2008 siskoansa käsittelevän kirjoituksen sähköpostitse kahdelle henkilölle. Lisäksi nainen julkaisi saman vuoden heinäkuussa samansisältöisen kirjoituksen internetin blogissaan, jonka otsikko oli "Tyrannilehmä-materiaalia". Blogiin oli ollut avoin pääsy.

Vantaalaisnainen luonnehti kirjoituksessaan siskoaan useilla halventavilla ilmaisuilla. Nainen oli myös kertonut kiusallisia asioita siskonsa elämästä, kuten terveydentilaa koskevia tietoja. Lisäksi nainen oli kirjoittanut yksityiskohtaisesti siskonsa perhe- ja seurustelusuhteista. Kirjoituksessa oli myös kerrottu siskon alaikäisten lasten terveydentilasta etunimi mainiten.

Syyttäjän mukaan sisko oli ollut tunnistettavissa tekstistä, sillä blogikirjoituksessa oli ollut siskon tyttönimi sekä lasten ja aviomiehen etunimet nähtävillä vielä 30.1.2009. Lisäksi kirjoituksessa on mainittu siskon entinen ja nykyinen kotipaikka. Kirjoitus oli ollut yleisesti luettavissa 27.6.2010 saakka.

Nainen tunnusti syyllistyneensä kirjoituksiin.

Helsingin hovioikeus piti tänään antamassaan päätöksessä Helsingin käräjäoikeuden vuonna 2010 antaman tuomion voimassa. Nainen joutuu maksamaan 1320 euroa sakkoja kunnianloukkauksesta ja yksityiselämää loukkaavan tiedon levittämisestä. Lisäksi hänet velvoitetaan maksamaan siskolleen 3000 euroa korvauksia loukkausten aiheuttamasta kärsimyksestä sekä sisarensa oikeudenkäyntikulut 2351 euroa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.