Mainos

Sisiliassa vakava junaonnettomuus

Kahdeksan ihmistä kuoli ja kolmisenkymmentä loukkaantui eilen, kun matkustajajuna suistui raiteilta ja törmäsi siltaan Sisilian saarella Italiassa, poliisilähteet kertoivat.

Juna oli matkalla Palermosta Venetsiaan. Se oli lähestymässä Messinan kaupunkia kello 19 Suomen aikaa, kun se suistui raiteilta. Vähintään yksi junan seitsemästä vaunusta murskaantui, kun silta sortui junan päälle.
Surmansa saaneista neljä oli marokkolaisia, yksi sisilialaissyntyinen saksalainen ja kolme muuta italialaisia. Junayhtiö Trenitalia ilmoitti, että junassa oli ollut 190 matkustajaa, monet heistä ulkomaisia turisteja, kun juna lähti Palermosta. Onnettomuuden syystä ei ole annettu tarkempaa tietoa.

Italian tiedotusvälineissä syyksi on heti tapahtuman jälkeen esitetty muun muassa rautateiden huonoa kuntoa, joka on yleistä Italian eteläisissä osissa. Turmassa loukkaantuneet kuljetettiin hoidettavaksi Messinan alueen sairaaloihin.

Pelastustöitä hidasti se, että onnettomuuspaikka sijaitsi kaukana autoteistä, minkä takia pelastusajoneuvot eivät päässeet aivan lähelle. Operaatiossa oli apuna myös sotilaita Messinasta.

Sisilian tuhoisin junaonnettomuus sattui vuonna 1979, kun 12 ihmistä kuoli kahden junan törmäyksessä.

(STT)

(Seitsemän uutiset 21.07.2002).

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.