Sisiliassa selvitetään 447 vuotta vanhaa murhajuttua

Tutkijaryhmä ryhtyy selvittämään, kuka todella on syyllinen 447 vuotta sitten Sisiliassa tapahtuneeseen kaksoismurhaan.

Paronitar Laura Lanza ja hänen rakastajansa Ludovico Vernagallo löydettiin yhdessä vuoteesta ja surmattiin Palermon lähellä sijaitsevassa Carinin linnassa. Paronittaren isä ilmoittautui murhaajaksi.

Tunnustus on kuitenkin herättänyt jälkipuheita. Toimiko hirmustunut isä sittenkään yksin vai oliko juonessa mukana myös paronittaren aviomies, joka halusi uuteen avioon? Aviomiehen arvellaan pelänneen, että perheen lasten isyydestä syntyisi kiistaa.

Surmatun lemmenparin oletetaan makaavan yhteisessä haudassa paikallisen kirkon kryptassa. Tutkijat toivovat löytävänsä luita, joista olisi ehkä mahdollista selvittää kuolinsyytä ja murha-aseita.

-Jos surmassa on käytetty enemmän kuin yhtä asetta, on todennäköistä, että murhaajiakin oli enemmän kuin yksi, sanoo Italian poliisin rikostutkija Marco Strano.

Rikospaikka on äskettäin restauroitu, ja seinään on maalattu punainen kädenjälki. Se on juuri siinä kohdassa, johon henkihieverissä ollut paronitar jätti perimätiedon mukaan verisen jäljen. Jälki ilmaantuu joka vuosi muistuttamaan veriteon vuosipäivästä.

(MTV3 - STT - Reuters)

Lue myös:

    Uusimmat