Mainos

Sisävesilaivojen matkustajamäärät kasvaneet

Sisävesilaivojen matkustajamäärät ovat reilusti viime vuotista suuremmat. Miljoonan matkustajan raja on saavutettavissa. Matkustajia kiinnostavat erityisesti lyhyet paikallisreitit.

Kesä on ollut suotuisa sisävesien laivaliikenteelle. Suomen Matkustajalaivat ry:n puheenjohtaja Jarmo Lahtinen arvioi, että matkustajamäärät ovat kasvaneet 30-40 prosenttia viime kesästä.

-Miljoonan matkustajan raja on saavutettavissa. Lyhyet paikallisristeilyt tuntuvat kiinnostavan. Pitkät reitit eivät vedä hyvin, Lahtinen sanoo.

Laivayrittäjät ovat tyytyväisiä kesän tilanteeseen Pohjois-Savossa ja Pohjois-Karjalassa. Kallaveden ja Pielisen risteilyt ovat vetäneet hyvin asiakkaita. Viime vuonna sisävesilaivat kuljettivat ainoastaan 400 000 matkustajaa. Tuolloin sateet vähensivät matkustajamääriä.

Kuopiolaislaivoilla 31 000 matkustajaa

Kuopion Roll Risteilyt Oy:n laivoilla matkusti heinäkuun loppuun mennessä 31 000 henkeä. Se on yli viidenneksen enemmän kuin viime kesänä samaan aikaan.

-Kuopiossa aiemmin kesällä järjestetyt isot tapahtumat vaikuttivat suotuisasti matkustajamääriimme. Tanssii ja soi -festivaali, viinijuhlat, palokuntatapahtuma ja maatalousnäyttely lisäsivät risteilyjen kysyntää, Kuopion Roll Risteilyt Oy:n markkinointipäällikkö Anita Autio selvittää.

Pielisellä 10-15 prosentin kasvu

Myös Pielisellä toimiva nurmeslainen Saimaa Ferries Oy on kasvattanut matkustajamääräänsä viime kesästä. Yhtiön kolmella laivalla on matkustanut tähän mennessä noin 22 000 ihmistä.

-Toistaiseksi kesä on mennyt odotusten mukaan. Viime kesään verrattuna matkustajamäärän lisäys tulee olemaan 10-15 prosenttia, kertoo yhtiön toimitusjohtaja Matti Turunen. Kuluvan vuoden myönteiseen kehitykseen on Turusen mukaan kaksi pääasiallista syytä.
-Heinäkuun hieno sää ja kasvanut kiinnostus Kolia kohtaan auttoivat asiaa.

Ulkomaalaiset turistit harvinaisia

Sisävesilaivojen matkustajat ovat lähes yksinomaan suomalaisia. Ulkomaalaiset turistit ovat edelleen harvinaisia vieraita.

Aikataulujen mukainen risteilykausi jatkuu Itä-Suomen järvillä elokuun loppupuolelle. Syksyllä yhtiöt ajavat vain tilausristeilyjä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.