Mainos

Sisäpiirituomioiden ryvettämä HKScanin hallitus remonttiin - kolme hallituksesta eroaa

Sisäpiirituomioiden ryvettämän HKScanin hallitus kokee rajun remontin. Kolme elintarvikeyhtiö HKScanin hallituksen jäsentä on ilmoittanut eroavansa. Yhtiö tiedotti, että hallituksen jäsenistä eroilmoituksen ovat jättäneet Markku Aalto, Tiina Varho-Lankinen ja Matti Murto.

Viisi ihmistä tuomittiin viime kuussa sakkoihin lihantuottajien osuuskunnan LSO:n sisäpiirijutussa. Käräjäoikeuden päätöksen mukaan LSO Osuuskunnan silloiset hallituksen jäsenet, joihin kolme nyt HKScanin hallituksesta eroavaa kuuluvat, ovat syyllistyneet sisäpiiritiedon uottamukselliseen väärinkäyttöön. Helsingin käräjäoikeus katsoi kuitenkin, ettei teko ollut tahallinen eikä rikos törkeä.

Oikeuden mukaan silloisella LSO Osuuskunnan hallituksella oli sisäpiiritietoa, kun se päätti hankkia HK Ruokatalon osakkeita vuonna 2006. Tieto oli se, että HK oli päässyt toiselle kierrokselle kisatessaan Swedish Meatsin ostosta.

Hallitusremontti yhtiökokouksen käsissä

Aalto, Varho-Lankinen ja Murto lähettivät suoranuottisen tiedotteen HKScanin hallituksesta eroamisestaan.

- Teemme sen siitä huolimatta, vaikka emme katso syyllistyneemme sisäpiiririkokseen, josta Helsingin käräjäoikeus on tuominnut meidät sakkorangaistuksiin, eroavat hallituksen jäsenet toteavat tiedotteessaan.

He ovat ilmaisseet tyytymättömyytensä Helsingin käräjäoikeuden päätökseen. Kolmikko kertoo halunneensa kaikessa toiminnassaan edistää HKScanin ja sen kaikkien osakkeenomistajien etua.

Yhtiön ylimääräinen yhtiökokous pääsee valitsemaan HKScanille uutta hallitusta 4. helmikuuta.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.