Mainos

Sisäministeriön uusi kansliapäällikkö tyrmää väitteet poliittisesta virkanimityksestä

Sisäministeriön uusi kansliapäällikkö Päivi Nerg ihmettelee valintaansa kohdistunutta kohua.

Nerg sanoi MTV3:n Huomenta Suomessa, ettei lehdistön väitteelle poliittisesta virkanimityksestä ole pohjaa.

– Tapasin Päivi Räsäsen (kd) ensimmäisen kerran vuonna 2007. Nyt oltuani kolme vuotta valtiovarainministeriössä, olen tavannut hänet virkamiehenä. En tunne häntä henkilökohtaisesti eikä hän ole kehottanut minua hakemaan tätä virkaa. Meillä ei ole henkilökohtaista suhdetta. En usko, että Räsänen on edes tiennyt kristillisestä taustastani. Työurani on 26 vuotta pitkä. Vaalijaksoni, jolloin oli kristillisdemokraattien ehdokkaana, kesti neljä kuukautta. Tästä ajanjaksosta tämä koko keskustelu nousee.

Nergin valintaa on arvosteltu muun muassa siksi, että paikkaa haki useita sisäministeriön toiminnan kannalta keskeisessä asemassa olevaa henkilöä. Muun muassa EU:n rajaturvallisuusviraston pääjohtaja Ilkka Laitinen oli yksi hakijoista.

– Olen jäävi arvioimaan omaa pätevyyttäni suhteessa muihin hakijoihin. Kun katson heidän kokemustaan, heidän kokemuksensa on poliisi- tai rajavartioalan johtajakokemusta. Se on todella syvää johtamiskokemusta. Itselläni on monialaisen johtajan kokemusta ja tässä on peilattu niitä.

Nergin mukaan hänen vahvuutenaan oli nimenomaan monipuolinen kokemus.

– Kun ajattelee kansliapäällikön tehtävää, se on organisaation johtajan tehtävä, se ei ole toimialajohtajan tehtävä. Tehtävänäni on saada aikaan se, että toimialoilla, kuten poliisissa ja rajavartiolaitoksessa, on tarvittava asiantuntijuus ja resurssit toimia. En minä valtiovarainministeriöönkään tullessa tuntenut finanssipolitiikkaa.

Sisäministeri Päivi Räsänen kiistää epäilyt siitä, että Nergin kristillisdemokraattitausta olisi vaikuttanut tämän nousuun ministeriön kansliapäälliköksi. Päivi Nerg on Kansan raamattuseuran säätiön hallituksen puheenjohtaja, hän oli myös edellisissä eduskuntavaaleissa kristillisdemokraattien ehdokkaana.

(MTV3)

Katso sisäministeriön tulevan kansliapäällikön Päivi Nergin haastattelu: (Huomenta Suomi 7.9.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.