Mainos

Sisäministeriö luopumassa nykyisistä pelastushelikoptereista

Sisäministeriön mukaan tukiyhdistysten pyörittämät lääkäri- ja pelastuskopterit ovat tulleet liian kalliiksi, kertoo Savon Sanomat.

Sisäministeriö on luopumassa nykyisten lääkäri- ja pelastushelikoptereiden käyttämisestä pelastustoimen tehtävissä, kirjoittaa Savon Sanomat.

Pelastuslaitokset voisivat jatkossa kutsua avukseen rajavartiolaitoksen koptereita sekä myöhemmin myös puolustusvoimien uusia koptereita miehistöineen. Nykyiseen tapaan niiden käytössä olisi lisäksi harrasteseurojen pienlentokoneita.

Tukiyhdistysten pyörittämät lääkäri- ja pelastushelikopterit Ilmari, Aslak, Sepe ja Medi-Heli ovat tulleet sisäministeriölle hyötyynsä nähden liian kalliiksi. Sosiaali- ja terveysministeriö aikookin perustaa uuden hallintoyksikön, joka ottaa kaiken lääkärikopteritoiminnan tukiyhdistyksiltä siipiensä suojaan. Yksikön perustaminen muun muassa selkeyttäisi toiminnan rahoitusta.

- Lääkärikoptereiden annetaan jatkossa erikoistua lääkinnällisiin tehtäviin, pelastusylijohtaja Pentti Partanen sisäministeriöstä sanoo Savon Sanomissa.

Nykyisillä kopteriyhdistyksillä on sopimukset vuoteen 2010 asti.

Selvitys lääkintä- ja pelastushelikoptereista luovutetaan sisäministeri Anne Holmlundille (kok.) ja peruspalveluministeri Paula Risikolle (kok.) tiistaina.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.