Mainos

Sisäministeriö haluaa poliisin tutkivan PAFin pelit

Sisäministeriö on vaatinut Ahvenanmaan raha-automaattiyhdistystä lopettamaan markkinoinnin, jolla houkutellaan Manner-Suomessa asuvia osallistumaan peleihin.

Sisäministeriö haluaa selvittää perinpohjin Ahvenanmaan raha-automaattiyhdistyksen PAFin pelitoimet. Ministeriö aikoo nyt tehdä keskusrikospoliisille tutkintapyynnön yhdistyksestä.

Ministeriön mukaan PAF jatkaa toimintaansa, vaikka oikeus on todennut sen arpajaislain vastaiseksi.

Korkein oikeus tuomitsi PAFin helmikuussa arpajaislain rikkomisesta. Oikeus katsoi, että PAF pyöritti internetissä Ahvenanmaalta käsin vedonlyöntejä ja raha-arpajaisia niin, että myös muualla Suomessa asuvat voivat ottaa peleihin osaa.

KKO:n mielestä arpajaisia oli näin pyöritetty koko valtakunnan alueella. PAFin kolmelle johtohahmolle lankesi jupakasta maksettavaksi sakkoja. Ahvenanmaa ei kuitenkaan taipunut pelikiistassa. PAFin mielestä nettipeleissä ei ollut mitään KKO:n päätöksen vastaista.

Sisäministeriö on vaatinut PAFia lopettamaan markkinoinnin, jolla houkutellaan Manner-Suomessa asuvia osallistumaan peleihin. Ministeriö on myös vaatinut, ettei mantereen puolella asuvien annettaisi rekisteröityä PAFin pelaajiksi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.