Mainos

Sisäministerin ero horjuttaa palestiinalaishallitusta

Palestiinalaisten sisäiset väkivaltaisuudet ovat jatkuneet Gazassa Fatahin ja Hamasin eilen sopimasta tulitauosta huomatta.

Palestiinalaisten sisäministeri Hani al-Qauasmi on eronnut tehtävästään. Ero horjuttaa palestiinalaisten uutta hallitusta, joka yrittää saada kuriin kilpailevien palestiinalaisjärjestöjen välisiä yhteenottoja. Väkivaltaisuudet Gazassa ovat jatkuneet tuoreesta tulitauosta huolimatta.

Turvallisuuspalvelujen vähäiseen yhteistyöhön pettynyt al-Qauasmi pyysi eroa jo viime kuussa, mutta suostui kuitenkin jatkamaan virassa väliaikaisesti. Tänään pääministeri Ismail Hania hyväksyi eron.

Al-Qauasmi oli Fatah- ja Hamas-järjestöjen kompromissiehdokas sisäministerin virkaan. Hänen tehtäviinsä kuului palestiinalaisten turvallisuuspalvelujen johtaminen, mutta hän joutui jatkuvasti kamppailemaan auktoriteetista Fatahin kanssa.

Hallituksen edustajan mukaan al-Qauasmi oli pyytänyt itselleen lisää valtuuksia, mutta pyyntö torjuttiin.

Viime viikolla al-Qauasmi arvosteli kovin sanoin satojen turvallisuusjoukkojen sotilaiden sijoittamista partioimaan Gazan kaistalle osana hallituksen uutta turvallisuussuunnitelmaa. Suunnitelman tarkoituksena oli palauttaa laki ja järjestys yhteiskuntaan.

Väkivaltaisuudet jatkuneet Gazassa

Fatah

Palestiinalaisten sisäiset väkivaltaisuudet ovat jatkuneet Gazassa Fatahin ja Hamasin eilen sopimasta tulitauosta huomatta.

Kaksi ihmistä on saanut surmansa ja 11 haavoittui palestiinalaisryhmien välisissä yhteenotoissa.

Eilen Gazassa puhjenneet yhteenotot olivat verisimmät kuukausiin. Surmansa sai viisi palestiinalaista ja kymmenet haavoittuivat. Lisäksi Hamas syytti Fatah-järjestön taistelijoita 15 kannattajansa sieppaamisesta eri puolilta Gazaa.

Egyptin välittämän tulitauon mukaisesti Hamasin ja Fatahin piti vetää aseistautuneet jäsenensä pois Gazan kaduilta.

Al-Qauasmi oli ensimmäinen ministeri, joka lähti maaliskuussa perustetusta Fatahin ja Hamasin yhteishallituksesta. Hän oli ennen ministerinimitystään täysin tuntematon nimi politiikassa. Ennen ministeriksi tuloaan hän työskenteli pitkään gazalaisessa lukiossa.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.