Mainos

Sisäministeri vaatii poliisilta nuhteettomuutta

Sisäministeri Ville Itälä (kok.) on puuttunut poliisin nuhteettomuusodotuksista vellovaan keskusteluun. Se on kummunnut siitä, että Vantaan poliisissa työskentelee kymmenistä pahoinpitelyistä tuomittu mies.

Sisäministeri korostaa, että poliisin virka on luottamuksen takia sellainen, että nuhteettomuusvaade on korkealla. -Pahoinpitelytuomio on sen kaltainen teko, että sellaisen saanutta ei pitäisi nimittää poliisiksi. Harkintavalta on kuitenkin aina päättävällä virkamiehellä, Itälä sanoi.

Sisäministeriö on ohjeistanut poliisin paikallisjohtoa nimitykseen liittyvistä kriteereistä vantaalaistapauksen myötä. Kovin yksityiskohtaista ohjeistusopasta ei laadittu, mutta laajempien reunaehtojen laatiminen on jatkossa Itälän mukaan mahdollista. -Yhdestä esimerkistä ei voi vetää laajoja johtopäätöksiä. Uskon, että kyse on poikkeustapauksesta, tämän takia ohjeistustakaan ei ole tehty, Itälä jatkoi. Sinällään Itälä ei tahdo tuomita vantaalaispoliisia.

-Käsitykseni mukaan hän on hoitanut virkansa hyvin. Hänen työsuhteensa tulee kuitenkin uudelleen pohdittavaksi keväällä määräaikaisuuden loppumisen yhteydessä, Itälä jatkaa. Päätösvalta kohua herättäneessä tapauksessa nimityksestä ja siihen puuttumisesta virkamieslain rajoissa on miehen nimittäneellä Vantaan poliisipäällikkö Yrjö Laihiolla.

Vantaalaispoliisi valittiin virkaansa pari vuotta sitten. Mies oli puolitoista vuotta aiemmin tuomittu Orimattilassa 11 kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen 41:stä vaimoonsa kohdistuneesta pahoinpitelystä ja yhdestä törkeästä pahoinpitelystä. Käräjäoikeus myös määräsi miehen menettämään virkansa, koska ei pitänyt häntä poliisiksi sopivana.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.