Mainos

Sisäministeri tietovuodoista: Lakia kiristettävä ja nettipoliiseja lisättävä

Suomalaisiin nettisivustoihin kohdistuneet viimeaikaiset hyökkäykset huolestuttavat sisäministeri Päivi Räsästä (kd.). Hänen mukaansa on huolestuttavaa, että tekojen kohteina olleiden tietojärjestelmien suojaus ei ole arvioiden mukaan ollut turvallisella tasolla.

Räsänen vaatiikin muutosta, jonka mukaan sivustojen omistajien ja ylläpitäjien vastuista sekä velvollisuuksista pitäisi säätää entistä tarkemmin.

- Tämä saattaisi edellyttää uutta lainsäädäntöä, jossa vastuista ja velvollisuuksista olisi säädetty tyhjentävästi, Räsänen kommentoi MTV3 Uutisille.

Nettisivustojen heikko tietoturva on tehnyt mahdolliseksi sen, että kansalaisten henkilötietoja on julkistettu netissä ja niiden hyödyntäminen on ollut mahdollista. Räsäsen mielestä rikosilmiönä tapahtumia on pidettävä vakavana.

Nettipoliiseja lisää

Räsäsen mukaan poliisi kehittää paraikaa nopeaa reagointikykyä ja esitutkintajärjestelyitä tietoverkkorikoksien torjuntaan. Tämän vuoden alussa aloitettu kehittämistyö on tarkoitus saada päätökseen "mahdollisimman nopeassa aikataulussa".

Hänen mukaansa myös poliisin voimavaroja ollaan tehostamassa tietoverkkorikoksien torjuntaan. Räsäsen mukaan nopean reagointikyvyn takia henkilöresursseja on osoitettava tietoverkkorikostorjunnan tehtäväalueelle lähinnä taktiseen tutkintaan.

- Mistään tarkoista henkilömääristä ei tässä vaiheessa osata sanoa, Räsänen toteaa.

Räsäsen mukaan myös poliisin koulutukseen kiinnitetään huomiota, jotta rikostorjunnan uudentyyppisiin uhkiin pystytään varautumaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.