Mainos

Sisäministeri: Rikollisjengien laajentuminen estettävä

Sisäministeri Päivi Räsäsen (kd.) mukaan järjestäytyneen rikollisuuden uhka on huomioitava suomalaisessa liike-elämässä ja yritysmaailmassa. Hänen mukaansa järjestäytyneiden rikollisjengien toiminta on laajentunut Suomessa voimakkaasti viimeisten 12 vuoden aikana.

Räsäsen mukaan rikollisjengien leviämisen estämiseksi on avoimesti mietittävä erilaisia keinoja.

– Keinoja tämän rikollisuuden torjuntaan pohditaan ja valmistellaan parhaillaan järjestäytyneen rikollisuuden torjunnan strategian työryhmässä, Räsänen tähdentää MTV3 Uutisille.

Keskisuomalainen-lehti kertoi viime viikolla, että Suomessa on tällä hetkellä 84 järjestäytynyttä rikollisryhmää. Niissä arvioidaan olevan jäseniä noin 1 150.

– Jengien toiminta on kehittynyt yhä näkyvämmäksi ja se ilmenee muun muassa uhkailuna, kiristyksinä ja väkivaltana. On huomattava, että tällaisella toiminnalla on vaikutusta suoraan elinkeino- ja yritystoimintaan, Räsänen kommentoi.

Räsäsen mielestä yleinen turvallisuustilanne Suomessa on tällä hetkellä hyvä. Myös viranomaiset ovat pystyneet riittävästi puuttumaan rikollisjengien toimintaan.

Räsäsen mukaan järjestäytynyt rikollisuus näkyy ulospäin lähinnä jengien reviiritaisteluissa.

– Järjestyneiksi rikollisryhmien jäseniksi luokiteltujen henkilöiden hallusta on kirjattu enenevässä määrin ilmoituksia ampuma-aseisiin liittyvistä rikoksista.

– Ryhmät kamppailevat rikollisista markkinoista ja varustautuvat lähinnä toisiaan vasten. Tilanne johtaa eittämättä yhteenottoihin, joissa myös sivulliset saattavat joutua tilanteeseen, jossa väkivaltatilanne on käsillä, Räsänen selvittää.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.