Sisäministeri: Rikollisjengien laajentuminen estettävä

Sisäministeri Päivi Räsäsen (kd.) mukaan järjestäytyneen rikollisuuden uhka on huomioitava suomalaisessa liike-elämässä ja yritysmaailmassa. Hänen mukaansa järjestäytyneiden rikollisjengien toiminta on laajentunut Suomessa voimakkaasti viimeisten 12 vuoden aikana.

Räsäsen mukaan rikollisjengien leviämisen estämiseksi on avoimesti mietittävä erilaisia keinoja.

– Keinoja tämän rikollisuuden torjuntaan pohditaan ja valmistellaan parhaillaan järjestäytyneen rikollisuuden torjunnan strategian työryhmässä, Räsänen tähdentää MTV3 Uutisille.

Keskisuomalainen-lehti kertoi viime viikolla, että Suomessa on tällä hetkellä 84 järjestäytynyttä rikollisryhmää. Niissä arvioidaan olevan jäseniä noin 1 150.

– Jengien toiminta on kehittynyt yhä näkyvämmäksi ja se ilmenee muun muassa uhkailuna, kiristyksinä ja väkivaltana. On huomattava, että tällaisella toiminnalla on vaikutusta suoraan elinkeino- ja yritystoimintaan, Räsänen kommentoi.

Räsäsen mielestä yleinen turvallisuustilanne Suomessa on tällä hetkellä hyvä. Myös viranomaiset ovat pystyneet riittävästi puuttumaan rikollisjengien toimintaan.

Räsäsen mukaan järjestäytynyt rikollisuus näkyy ulospäin lähinnä jengien reviiritaisteluissa.

– Järjestyneiksi rikollisryhmien jäseniksi luokiteltujen henkilöiden hallusta on kirjattu enenevässä määrin ilmoituksia ampuma-aseisiin liittyvistä rikoksista.

– Ryhmät kamppailevat rikollisista markkinoista ja varustautuvat lähinnä toisiaan vasten. Tilanne johtaa eittämättä yhteenottoihin, joissa myös sivulliset saattavat joutua tilanteeseen, jossa väkivaltatilanne on käsillä, Räsänen selvittää.

Lue myös:

    Uusimmat