Mainos

Sisäministeri Räsänen tukee poliisien mielenosoitusta

Sisäministeri Päivi Räsänen (kd) antaa vahvan tuen poliisien mielenosoitukselle. MTV Uutiset haastatteli Räsäsen pian sen jälkeen, kun ratsupoliisien, poliisien ja poliisiautojen kulkue oli ohittanut eduskuntatalon.

– Pidän erittäin hyvänä, että poliisit osoittaa mieltään ja tuovat tärkeän asian esille. Itselläni on ollut sisäministerinä koko tämän kauden suurimpana huolena poliisien riittävä määrä.

Räsäsen mukaan poliisien märärahojen eteen on jouduttu taistelemaan hallituksessa. 

– Nyt on vaikea taloudellinen aika. Erityisen huolestunut olen tulevista vuosista. Ensi vuosi me pärjätään. Ensi vuonna poliisien määrä jopa lisääntyy niillä määrärahalisäyksillä, joita nyt on tehty. 

Räsänen toivoo, että sisäministerin ja oikeusministerin asettama parlamentaarinen työryhmä sitoutuisi siihen, että sisäisen turvallisuuden taso säilytetään myös tulevina vuosina vaikeasta taloustilanteesta huolimatta.

– Samaan tapaan kuin puolustusmäärärahojen osalta myös sisäisen turvallisuuden osalta voitaisiin tällä kaudella jo tehdä sitoumuksia poliittisten ryhmien kesken, että seuraavaan hallitusohjelmaan tulee kirjaus ja rahat poliisien määrän pitämisestä sellaisella tasolla, että toimintakyky turvataan. Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.