Mainos

Sisäministeri pöyristyi salaisten tietojen myyntiyrityksestä: "Raskaat epäilyt kyseessä"

Sisäministeri Päivi Räsänen kommentoi jupakkaa, jossa MTV Uutisille yritettiin myydä poliisin salaista tietoa.  Poikkeuksellinen tarjous tuli poliisin vakavan rikollisuuden tutkinnan ytimestä.

Virkamieheksi esittäytynyt henkilö ehdotti jatkuvaa tietojen toimittamista rahaa vastaan.

Räsänen kertoo MTV Uutisille, että tietoja kaupanneen tahon henkilöllisyydestä ei ole tietoa. Salaisten tietojen myyntitarjous tuli ilmeisesti KRP:n tai Supon pienestä sisäpiiristä. Räsänen pitää asiaa erittäin vakavana.

-Pidän tätä kyllä erittäin pöyristyttävänä jos tämä todellakin on totta, toteaa Räsänen.

Räsänen huomauttaa, että mahdollisia poliisirikoksia ei tutki poliisi itse, vaan syyttäjä.

-Mielestäni tässä on niin raskaat epäilyt kyseessä, että olisi varmasti hyvä, että asiaa selvitettäisiin ihan valtakunnan syyttäjän kautta. Se tarkoittaa käytännössä sitä, että poliisihallitus tekisi tutkintapyynnön asiasta.

Kyseistä virkamiestä voisi odottaa teosta jopa kahden vuoden vankeusrangaistus.

-Kyseessähän olisi virkasalaisuuden rikkominen, mikäli nämä tiedot pitävät paikkansa. Ja kyllähän se myös tarkoittaisi, että ei tällainen henkilö olisi sopiva toimimaan virkamiehenä tai poliisina. Kyllä tässä monta raskauttavaa tekijää on, kommentoi Räsänen.

Poliisin uskottavuus on saanut viime aikoina kolhuja. Räsänen kuitenkin uskoo, että kansalaisten luottamus on säilynyt vahvana.

- 92 prosenttia suomalaisista luottaa poliisiin. Mutta totta kai tämä tarkoittaa sitä, että kyllä tässä täytyy kaikkien poliisihallinnossa nyt terästäytyä, että luottamukselliset asiat pidetään luottamuksellisina.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.