Mainos

Sisäministeri: Poliisin ongelmat selvitettävä avoimesti

Sisäministeri Päivi Räsänen on huolissaan kansalaisten luottamuksen horjumisesta poliisia kohtaan. 

Poliisi on viime aikoina saanut runsaasti kielteistä julkisuutta tietovuotojen ja Helsingin huumepoliisin päällikön Jari Aarnion rikosepäilyjen vuoksi. Viimeisin tietovuotouutinen tuli julki tässä kuussa, jolloin MTV Uutisille tietojaan kaupitellut henkilö paljastui keskusrikospoliisissa työskennelleeksi poliisiksi. 

"Luottamus poliisiin palautuu"

Räsänen pitää tapauksia melkoisina kolauksina poliisin toiminnassa. Hän kuitenkin muistuttaa, että ne ovat yksittäistapauksia.

– Nämä tapaukset koskevat hyvin pientä osaa poliiseista ja väitän, että meillä poliisi toimii korkean eettisen arvopohjan mukaan ja hyvällä ammattitaidolla. Meillä on aihetta luottaa suomalaiseen poliiisiin jatkossakin, Räsänen painottaa.  

Suomalaisten luottamus poliisiin on ollut perinteisesti korkealla tasolla. Jopa yli 90 prosenttia suomalaisista on luottanut poliisiin. Räsänen uskoo, että luottamus palautetaan korkealle jatkossa. 

– Jos verrataan suomalaisia eri instituutioita ja suomalaisten luottamusta niihin, niin kyllä poliisiin edelleen luotetaan.

Oikeuslaitos antaa tuomion

Poliisin toimintakyvyn yksi merkittävä edellytys on Räsäsen mielestä se, että virkavaltaan luotetaan.

– On tärkeää, että poliisin mahdolliset lainvastaisuudet selvitetään perusteelllisesti, ja poliisi joutuu näistä edesvastuuseen. Mielestäni järjestelmän luotettavuutta kyllä osoittaa se, että poliisikin joutuu tilille tekemisistään, Räsänen puolustaa.  

Räsäsen mukaan luottamus poliisiin voidaan palauttaa vain poliisiorganisaation ulkopuolisen syyttäjän taholta. 

– Oikeuslaitos antaa omat tuomionsa niissä tapauksissa, joissa poliisi mahdollisesti todetaan toimineen lainvastaisesti, hän tiivistää. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.