Mainos

Sisäministeri: Milosevic pidätetään lauantaina

Jugoslavian sisäministeri Zoran Zivkovic ilmoitti iltapäivällä, että Jugoslavian entinen diktaattori Slobodan Milosevic tullaan pidättämään tämän päivän aikana.

Zivkovic kertoi uutistoimisto Tanjugille, että poliisi on määrätty pidättämään Milosevic lauantain kuluessa.

-Eilen käynnistynyt operaatio on edelleen käynnissä, sanoi ministeri. Operaation tarkoituksena on ministerin mukaan toimittaa oikeuden haaste Milosevicille.

-Siitä ei ole epäilystäkään, etteikö pidätys tapahtuisi, hän jatkoi. Pidätysmääräys on sisäministerin mielestä kaksinverroin oikeutettu, koska pidätystä vastustettaessa on syyllistytty uusiin rikoksiin. Hän viittasi erityisesti poliisiviranomaisia kohti ampumiseen.

Milosevic vastustaa ankarasti pidätystä

Serbian pääministeri Zoran Djindjic totesi tiedustelulähteisiin viitaten Milosevicin talossa olevan runsaasti räjähteitä, ammuksia ja aseita. Milosevicia suojelee oma henkivartiokaarti. Pääministeri syytti myös armeijan johtoon kuuluvia pidätysyritysten estämisestä. Jugoslavian armeija kumosi nopeasti pääministerin syytökset.

Joukko Milosevicin kannattajia oli leiriytynyt huvilan ulkopuolelle suojelemaan entistä johtajaansa. Diktaattorin uskolliset tukijat ilmoittavat uutistoimisto Tanjugin mukaan puolustavansa häntä henkensä uhalla. Milosevic itse on ilmoittanut, ettei hän lähde elävänä vankilaan.

Serbian poliisi rynnäköi yöllä Milosevicin hallussa yhä olevaan valtion huvilaan pidättääkseen hänet. Molemmat pidätysyritykset torjuttiin. Kaksi poliisia ja yksi valokuvaaja loukkaantui Milosevicin henkivartiokaartin ammuskelussa.

Jugoslavian johto koolla

Jugoslavian presidentti Vojislav Kostunica kokoontui Jugoslavian ja Serbian avainministerien kanssa lauantaina iltapäivällä keskustelemaan Milosevicin pidätysyritysten aiheuttamasta kriisistä. Milosevicia syytetään vallan väärinkäytöstä ja valtion varojen varastamisesta.

Ulkomaailma haluaa Milosevicin tuomiolle Haagin sotarikostuomioistuimeen Balkanin sotiin ja sotarikoksiin syyllisenä. Jugoslavian nykyinen lainsäädäntö ei kuitenkaan viranomaisten mukaan mahdollista luovutusta Haagiin.

Venäjän ulkoministeriö ilmoitti tänään, että Milosevicin pidättäminen on Jugoslavian sisäinen asia. Venäjän mielestä ulkopuolisten puuttuminen asiaan heikentää demokraattisten voimien asemaa maassa.
(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.