Mainos

Sisäministeri haluaa nettiin järjestyksenvalvojia

Anne Holmlund vertaa netin keskustelufoorumeja huvittelupaikkoihin, joissa valvonnan tulee olla aktiivista.

Sisäministeri Anne Holmlund (kok.) haluaa lasten ja nuorten suojaksi internetiin parempaa valvontaa. Hän ehdottaa harkittavaksi, että nettisivustoille luotaisiin ikärajoja ja asetettaisiin tarvittaessa järjestyksenvalvojat.

Holmlund muistuttaa, että lapsille netin keskustelufoorumit ovat ajanviete- ja huvittelupaikkoja. Siten niissä tulisi olla järjestyksenvalvonta, kuten on vastaavissa tilanteissa nettimaailman ulkopuolella.

- Nettioperaattoreilla ja palvelujen tarjoajilla on päävastuu lapsille ja nuorille tarjottavista internetpalveluista, ministeri muistutti Porissa.

Poliisin vastuulle puolestaan kuuluu rikollisuuden ennaltaehkäisy, torjunta ja selvittäminen niin sähköisessä kuin todellisessakin elämässä.

Aktiivista valvontaa

Nettioperaattorin järjestyksenvalvontaa ei Holmlundin mielestä voi jättää yksin käyttäjän ilmoituksen varaan, vaan valvonnan tulee olla aktiivista aivan kuten huvittelupaikoilla yleensäkin.

- Mahdollisuus epäilyttävistä sivuista ilmoittamiseen pitäisi olla yksinkertaista, mutta samalla on muistettava perusoikeudet, ettei kenenkään sananvapautta laittomasti rajoitetaan.

Holmlund piti pääasiassa myönteisenä sitä, että internetissä samanmieliset voivat löytää toisensa ja että yhteisöllisyys aktivoi. Toisaalta varoittaviakin esimerkkejä löytyy jopa Suomesta - muun muassa nettikeskustelut räjäytysaineista ja kouluammuskelusta. Niitä hän piti surullisina esimerkkeinä vääränlaisesta yhteisöllisyydestä.

Holmlund puhui Lasten ja nuorten netin käytön uhkakuvat -seminaarissa Porin yliopistokeskuksessa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.