Mainos

Sisäministeri: Berlusconin pahoinpitely oli suunniteltu

Italian pääministerin Silvio Berlusconin viikonloppuna pahoinpidellyt mies ehti harkita ja suunnitella tekoaan. Näin toteaa Italian sisäministeri Roberto Maroni.

Maronin mukaan pahoinpitelystä epäilty 42-vuotias Massimo Tartaglia oli odotellut Berlusconin tuloa milanolaisaukiolle "joitakin tunteja suorittaakseen hullun tekonsa."

Hyökkääjällä oli mukana ministerin mukaan pippurikaasua, hartsinen krusifiksi sekä metallinen katedraalin pienoismalli, jolla hän iski pääministeriä naamaan.

- Hän oli ehtinyt kasvattaa vihaansa Berlusconia kohtaan jo jonkin aikaa, sisäministeri totesi.

Maronin mukaan hyökkääjä ei kuulunut mihinkään poliittiseen ryhmittymään. Sisäministeri luonnehti miestä BBC:n mukaan"naimattomaksi henkilöksi, joka kärsi vainoharhaisuudesta."

Berlusconin pahoinpitelytapaus on aiheuttanut paljon keskustelua pääministerin turvallisuudesta julkisilla paikoilla. Sisäministeri kuitenkin korostaa, että pääministerin turvamiehet tutkivat etukäteen kaikki paikat, joissa Berlusconi esiintyy.

Murtuneesta nenästä ja katkenneista hampaista kärsivä Berlusconi pääsee sairaalahoidosta huomenna. Lääkäri on kehottanut pääministeriä vähentämään työntekoa seuraavan kahden viikon ajan.

Berlusconi jää vammojensa vuoksi pois Kööpenhaminan ilmastokokouksesta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.