Mainos

Sisäleikkien hillitön hurmio

Suomessa lasten sisäleikkitilat ovat vielä suhteellisen uusi ilmiö. Keski-Euroopasta tutut leikkihallit rantautuivat meille muutama vuosi sitten. Pomppulinnat ja trampoliinit vetävät perheitä liikkumaan eikä taantuma ole rokottanut kävijämääriä.

Reippailuhalli Huimala avattiin vuosi sitten Espoossa. Idea syntyi Kimmo Studen asuessa Saksassa, missä lasten sisäleikkitilat ovat tuttu juttu. Tarkoituksena on saada lapset ja vanhemmat liikkeelle.

-Tässä ei ole minkäänlaisia suorituspaineita vaan tää on täysin omaehtoista menemistä, tosi monipuolista. Täällä voi tehdä ihan omaan tahtiin hyvin monipuolisia asioita, sanoo reippailuhalli Huimalan toimitusjohtaja Kimmo Stude.

Hallin hauskuuden puolesta todistavat isä ja tytär Mikko ja Nelli Virta.

-Tää on lapsenmielisillekin.

Sisäleikkitilat ovat Suomessa suhteellisen uusi ilmiö. Yrittäjien mukaan suurempia leikkihalleja on kymmenisen kappaletta ja pienempiä enemmän. Vertailun vuoksi: esimerkiksi Saksassa sisäleikkitiloja on noin kolmesataa.

Liikuntahalliketju Arena Centerin ylläpitämässä Helsingin Leikkiluolassa pomppulinnat vaihdetaan vaihtelun vuoksi kerran tai kahdesti vuodessa.

-Perhekeskeisyys, tällaiset pehmeät arvot tulee paremmin esille. On havaittu, että tällainenkin juttu voi olla jonkinlaista liiketoimintaa, kertoo markkinointipäällikkö Juha Pusila Arina Centeristä.

Taantuma ei ole vaikuttanut leikkihallien kävijämääriin. Päinvastoin jokainen kuukausi on edellistä parempi.

-Kyllä me niin nuori juttu ympärivuotisena paikkana, että meillä erittäin noususuhdanteista ja nyt takana hiihtoloma, että meillä takana ennätysviikkoja koko ajan, kertoo Pusila

-Nyt meille on tulossa myös kausiominaisuus, sillä moni lapsi on ottanut tämän tavaksi. Useampi kuin uskalsimme odottaakaan.

Niko ja Henri Santala tykkäävät hallin tarjoamista sisäleikkimahdollisuuksista.

-Ihan sikakivaa! Hauskinta on pallosota.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.