Mainos

"Sisäilman laadusta valittajaa pidettiin luulosairaana"

Huonon sisäilmanlaadun aiheuttamiin ongelmiin suhtaudutaan asiantuntijan mukaan nykyään vakavasti. Työterveyslaitoksen professori Kari Reijula sanoo, että heikon huoneilman ja sairauksien välinen syy-seuraus-suhde tunnustetaan yleisesti.

Hänen mukaansa vähättelevä ilmapiiri sisäilmaongelmien ympäriltä on poistunut.

- Aiemmin pidettiin luulosairautena sitä, että ihmiset valittivat ja oireilivat sisäilman laadusta. Nykyään asioihin suhtaudutaan vakavasti. Kyllä näihin sisäilman laatuongelmiin liittyy ihan oikeita työperäisiäkin sairauksia, Huomenta Suomessa vieraillut Reijula toteaa.

MTV3:n Huomenta Suomessa vierailleen Reijulan mukaan myös työnantajat ovat ottaneet asiakseen sisäilman laadun parantamisen ja valvonnan.

- Työnantajat ovat nykyään näissä talkoissa mukana ja haluavat korjata mahdolliset ongelmat. Ongelmana on tietysti vain se, että esimerkiksi kosteus- ja home-ongelmissa asiat eivät valitettavasti ole niin yksinkertaisia, että ne olisi mahdollista saada nopeasti kuntoon.

Reijula pitää erittäin valitettavana sitä, että edelleen paljastuu yksittäisiä kodin kosteus- ja homevaurioiden aiheuttamia vakavia sairaustapauksia. Hän ihmettelee, miksi homeongelmaa ei saada kuriin.

- Onko syynä se, että oireille ei löydetä selittäjää, vai eikö asuntojen tutkimiseen löydy oikeita kuntoarvioiden tekijöitä? Vai eikö löydy oikeita korjaajia korjaamana näitä vaurioita ja vikoja?

Huonon sisäilman aiheuttamia yleisimpiä oireita ovat nuha, yskä, silmien ärsytys, päänsärky ja väsymys.

Katso professori Kari Reijulan haastattelu: (Huomenta Suomi 8.11.2010)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.