Mainos

Sirunvalmistajien huolet jatkuvat

Puolijohteita valmistavien yhtiöiden vaikeudet jatkuvat. Eilen amerikkalainen Micron Technology kertoi suurista tappioista päättyneellä neljänneksellä.

Tänään Japanin neljänneksi suurin sirunvalmistaja Mitsubishi Electric vahvisti neuvotelleensa yhteistyöstä DRAM-muistilevyjen tuotannossa useampien tahojen kanssa. Japanilaisyhtiön mukaan neuvotteluja on käyty niin kotimaisten kuin ulkomaisten yhtiöiden kanssa, mutta neuvotteluissa ei ole vielä päästy tuloksiin.

Mitsubishi tuli julkisuuteen sen jälkeen talouslehti Nihon Keizai Shimbun oli kertonut yhtiön suunnittelevan DRAM-levyjen tuotannon myyntiä NECin ja Hitachin omistamalle yhteisyritykselle. Nec on Japanin suurin ja Hitachi toiseksi suurin mikrosirujen valmistaja.

Micronin tulosta rasitti sirujen hinnan lasku. Elokuuhun päättänyt neljännes tuotti yhtiölle tappiota melkein 590 miljoonaa dollaria eli noin 600 miljoonaa euroa. Tappio kasvoi hieman viime vuoden vastaavasta neljänneksestä. Micronin on maailman toiseksi suurin tietokoneissa käytettävien mikrosirujen valmistaja.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.