Mainos

Sirkka Hämäläinen oopperan säätiön johtoon

Uuden hallituksen tavoitteena on vakauttaa oopperan hallinto ja talous seuraavan kolmen vuoden aikana. Vanha, Seppo Tiitisen johtama hallitus kokoontuu viimeisen kerran tässä kuussa.

Opetusministeriö on nimittänyt kauppatieteiden tohtorin Sirkka Hämäläisen Kansallisoopperan säätiön hallituksen puheenjohtajaksi kolmivuotiskaudeksi 2007-2010. Hämäläinen on Suomen Pankin entinen pääjohtaja ja hän on istunut Euroopan keskuspankin johtokunnassa.

Hallituksen jäseniksi on puolestaan nimitetty ylijohtaja Lasse Arvela, oopperanjohtaja Jan Hultin, teatteriohjaaja Raija-Sinikka Rantala ja oopperalaulaja Esa Ruuttunen. Pääkaupunkiseudun kunnista Helsinki nimeää vielä hallitukseen kaksi sekä Espoo ja Vantaa kumpikin yhden jäsenen.

Kulttuuriministeri Tanja Saarelan mukaan opetusministeriön nimeämien hallituksen jäsenten valinnassa on kiinnitetty huomiota siihen, että hallituksen uudella puheenjohtajalla on mahdollisuudet toimia aktiivisesti oopperan nykyisten ongelmien selvittämiseksi. Uuden hallituksen erityistehtävänä on vakauttaa oopperan taloudellinen ja hallinnollinen tilanne seuraavan kolmen vuoden aikana.

Uuden hallituksen kolmivuotiskausi alkaa ensi kuussa. Seppo Tiitisen johtama vanha hallitus kokoontuu vielä 21. maaliskuuta.

Hallitus toimii uusilla säännöillä

Aiemmin säätiön hallituksessa on ollut 14 jäsentä, mutta nyt niitä on vain yhdeksän. Opetusministeriö nimeää jäsenistä viisi ja myös hallituksen puheenjohtajan. Uusien sääntöjen mukaan oopperan pääjohtaja ja hallintojohtaja saavat osallistua hallituksen kokouksiin läsnäolo- ja puheoikeudella, ilman äänivaltaa. Sama koskee kolmea henkilökunnan edustajaa. Pääjohtaja ja hallintojohtaja toimivat kokouksissa asioiden esittelijöinä.

Opetusministeriön aloitteesta säätiön hallitus hyväksyi viime vuoden lopussa uudistetut säännöt, jotka muuttivat hallituksen kokoonpanoa ja nimeämistapaa.

Kansallisoopperan hankala tilanne kärjistyi viime kuussa, kun ylikapellimestari Mikko Franck ilmoitti jättävänsä tehtävän. Syyksi hän ilmoitti oopperan tulevaisuutta koskevat erimielisyydet hallinto- ja pääjohtajan kanssa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.