Mainos

Sirkka Hämäläinen kannustaa naisia kohti tietoyhteiskuntaa

Tytöt ja naiset yritetään saada kiinnostumaan tietotekniikasta ja tietoyhteiskunnan uusista ammateista Suomen akateemisten naisten liiton kilpailulla. Sen suojelijana on Euroopan keskuspankin EKP:n johtokunnan jäsen Sirkka Hämäläinen.

Elokuun lopussa julistetulla kilpailulla on tarkoitus löytää naisen asemaa tietoyhteiskunnassa edistävä innovatiivinen ratkaisu. Sillä tarkoitetaan mm. uutuustuotetta ja teollista tai teknistä keksintöä. Kilpailutyö voi olla tietoteknisesti toteutettu tuote tai havainnollistettava idea siitä. Kilpailuun voi osallistua myös käsikirjoituksilla, joiden aiheena on tietotekniikan hyväksikäyttö. Kilpailu päättyy tämän vuoden lopussa.

100 000 markan palkinto voidaan jakaa yhdelle tai useammalle kilpailutyölle palkintolautakunnan päätöksen mukaan. Kilpailu kulkee nimellä Tietoyhteiskunnan innovaatiot naisille Tiin@. Lisätietoja ja kilpailun säännöt löytyvät osoitteesta: www.kolumbus.fi/sanl.fkaf

Naiset vaarassa jäädä syrjään

Kilpailun järjestäjä muistuttaa, että tytöt ja naiset ovat vaarassa jäädä syrjään tietoyhteiskunnassa. Kilpailu on yksi yritys pysäyttää tämä kehitys. Liiton mukaan vaara on tuotu esiin useissa tuoreissa väitöskirjoissa. -Naisista on tulossa tietoyhteiskunnan toteuttajia, jotka toimivat miesten johtamissa työyhteisöissä. Naiset käyttävät miesten suunnittelemia työmenetelmiä ja -välineitä. Naisten innovatiivinen panos jää hyödyntämättä, akateemiset naiset arvioivat.

Heidän mukaansa kehitys on omituinen, sillä tietotekniikan osuus työllistäjänä kasvaa ja suurimpana alan kehityksen esteenä on koulutetun työvoiman puute. Naisopiskelijoita on hyvin vähän. Liiton mukaan tietoteollinen ala tarvitsee työntekijöitä, joilla on teknisen tietämyksen lisäksi mm. kielelliset ja sosiaaliset valmiudet toimia erilaisista kulttuureista tulevien ihmisten kanssa.
-Näitä on perinteisesti pidetty naisten vahvoina puolina, kilpailun järjestäjät muistuttavat.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.