Mainos

Sircam-mato ei aktivoidu tiistaina

Sircam-sähköpostimato on levinnyt viime heinäkuusta lähtien, ja on yksi yleisimmistä viruksista sekä Suomessa että maailmalla. Mato ei pääse kuitenkaan aktivoitumaan lokakuun 16. päivänä.

Sircam leviää lähettämällä tietokoneenkäyttäjien henkilökohtaisia tiedostoja sähköpostin liitetiedostoina sattumanvaraisesti. Vastaanottajan kone saastuu tiedostoa avattaessa. Tämän jälkeen Sircam jatkaa leviämistä sähköpostin välityksellä. Saastuvan liitetiedoston nimi voi olla esimerkiksi "palkankorotukset 2002.doc.pif".

-Sircamin aktivoitumisesta on ollut paljon väärää tietoa liikkeellä, koska viruksen koodi on hyvin monimutkainen, sanoo F-Secure Oyj:n tutkimuspäällikkö Mikko Hyppönen. -Sircam on yksi yleisimmistä tietokoneviruksista, joten huoli on ymmärrettävää. Nyt tiistaina ei kuitenkaan tule tapahtumaan mitään erityistä tämän viruksen suhteen, Hyppönen vakuttaa.

Sircam-mato sisältää monimutkaista koodia, joka aktivoituu lokakuun 16. päivänä. Tällöin virus pyrkii satunnaisesti tuhoamaan kiintolevyllä olevat tiedot. Viruskoodi sisältää kuitenkin virheen, jonka takia se ei aktivoidu.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.