Mainos

Sir Paul pokkasi Gershwin-palkinnon

Sir Paul McCartney on saanut jälleen yhden tunnustuksen pitkälle uralleen: Gershwin-palkinnon. Yhdysvaltain kongressin kirjaston myöntämää palkintoa pidetään maan arvokkaimpana populaarimusiikin tunnustuksena.

-Lapsuudessani kasvoin kuunnellen Gershwinin veljesten musiikka ja pidin siitä. Joten Gershwin-palkinto on minulle hyvin merkittävä, sir Paul sanoi.

Veljekset George ja Ira Gershwin vaikuttivat 1900-luvun alkupuolella New Yorkissa luoden lukemattomia menestyssävelmiä. George oli parivaljakon säveltäjä, ja isoveli Ira teki sanoitukset useimpiin teoksiin.

Gershwinit olivat venäjänjuutalaisia siirtolaisia, mutta heidän musiikissaan kuului 1900-luvun alun jazz ja blues. Erityisesti ooppera Porgy ja Bess toi vahvasti esille afrikkalais-amerikkalaisten elämän ja aseman. Muita suosittuja teoksia ovat muun muassa The Man I Love, Oh Lady Be Good ja Rhapsody in Blue.

Gerhwin-palkintoa vastaanottaessaan Paul McCartney äityi myös kehumaan Yhdysvaltain presidenttiä Barack Obamaa:

- Olen hänen suuri faninsa. Hän on hyvä tyyppi, joten jättäkää hänet rauhaan. Hän tekee hyvää työtä.

Gershwin-palkinto on aiemmin myönnetty Paul Simonille ja Stevie Wonderille. Palkinnon juhlallisuuksiin kuuluu muun muassa vastaanotto Valkoisessa talossa.

(MTV3 - AP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.