Mainos

Sir Elton John ei yltänyt Stingin yleisömääriin

Pori Jazz on kerännyt tänä vuonna noin 57 000 maksanutta kävijää. Se oli festivaalin budjetoitu tavoite, joka kattaa kulut ja jättää jotain käteenkin, summaa tiedottaja Mikko Peltola.

Tämänvuotisten konserttien suurin yleisömagneetti oli Sir Elton John, joka veti Kirjurinluotoon yli 25000 ihmistä lauantai-iltana. Lipun ostaneita heistä oli 21 000.

Brittikonkari jäi siis vuosien 2006 ja 2008 täkyistä Stingistä ja Santanasta, joiden konsertteihin myytiin yli 30000 lippua.

Elton John liittyi Pori Jazzin kaikkien aikojen kalleimpien artistien kolmen kärkeen, arvioi toimitusjohtaja Katja Leppäkoski. Kallein tähän mennessä on hänen mukaansa ollut Stevie Wonder. Myös Sting, Paul Simon ja Santana maksoivat festivaalille pitkän pennin.

– Mutta tähdet ovat investointi. Heillä rahoitamme kaiken muun: ilmaiskonsertit, klubit ja lasten festivaalin, Leppäkoski linjaa.

Sir Elton aloitti konserttinsa luontevasti Saturday Night's Alright For Fightingilla ja tarjoili sen kuluessa lukuisia muitakin vanhoja hittejään Goodbye Yellow Brick Roadista Rocket Maniin ja - yleisön suureksi riemuksi - Crocodile Rockiin.

Kiertueen nimikin on Greatest Hits Tour. Encorena kuultiin herkät Daniel ja Your Song, jotka edustivat ehkä muutoin hieman liian loppuun asti hiotun makuisen konsertin parasta antia.

Tänä vuonna Pori Jazz järjestettiin viikkoa aikaisemmin kuin tavallisesti eurooppalaisten yhteistyöfestivaalien ja artistien kiertueaikataulujen takia. Ensi vuonna festivaali siirtyy takaisin normaaliin aikaansa eli viikkoa myöhemmäksi.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.