Sipulikeitto ja kauralastut 12.3.2001

Toimittaja Ari Malmberg

Sipulikeitto


5 isoa sipulia
3 rkl öljyä
1 l kasvislientä
1 laakerinlehti timjamia
suolaa ja pippuria
0,5 sitruunan mehu

paahdettua tummaa ja vaaleaa leipää juustoraastetta

1. Kuori sipulit ja leikkaa ne siivuiksi.
2. Kuumenna öljy kattilassa ja lisää sipulit joukkoon.
3. Sekoittele ja anna sipulien ruskistua hieman.
4. Lisää kasvisliemi, laakerinlehti ja timjami.
5. Anna keiton poreilla noin 45 minuuttia, kunnes sipulit ovat aivan pehmeitä.
6. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunan mehulla.
7. Paahda leivät ja leikkaa ne kuutioiksi.
8. Jaa keitto uuninkestäviin annoskulhoihin, lisää leipäkuutiot päälle ja ripottele vielä juustoraastetta.
9. Kuorruta keitto uunissa 300 asteessa 3-4 minuuttia, kunnes juusto on ruskistunut kauniin väriseksi.

Kauralastut

100 g margariinia tai voita sulatettuna
1 ja puoli dl sokeria
3 dl kaurahiutaleita
0,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 muna

1. Sekoita kuivat aineet keskenään.
2. Lisää sulatettu hieman jäähtynyt rasva sekaan.
3. Lisää muna ja sekoita hyvin.
4. Ota taikinasta lusikalla nokareita uunipellille leivinpaperin päälle. Jätä reilusti väliä, sillä pikkuleivät leviävät paistettaessa.
5. Paista uunin yläritilätasolla 200 asteessa 8-10 minuuttia, kunnes pikkuleivät ovat kauniin ruskeita.

Lue myös:

    Uusimmat