Mainos

Sipponen rauhoitteli Karjala-intoilijoita

Kansleri Kauko Sipposen mielestä Karjalan palautusasiassa ei pidä kiirehtiä. Hän suositteli lauantaina Lahdessa pikemminkin huolellista valmistelua. Sipponen muistutti, että sopimukseen tarvitaan aina kaksi osapuolta, joista kummankin olisi voitava katsoa sopimus edulliseksi omalta kannaltaan.

Sipposen mielestä karjalaiset voivat luoda edellytyksiä keskusteluille pitämällä asiaa esillä ja valmistelemalla vaihtoehtoisia ehdotuksia. Hän itse hahmottelee parhaillaan Karjalan liitolle Karjala-ohjelmaa. Suomen kansan yhtenäinen ja selkeä kannatus Karjalan palautukselle viipyy, huomautti Sipponen.

Europarlamentissakin korostetaan ensisijaisesti taloudellista ja sivistyksellistä yhteistoimintaa. Sipponen esiintyi Karjalaisseurojen Lahden piirin tilaisuudessa. Piiri on säännöllisesti järjestänyt Karjalan ja Tarton rauhan rajojen palautusta koskevia yleisöluentoja.

Anttila: alueet mahdollista palauttaa

Europarlamentin jäsen Sirkka-Liisa Anttila (kesk.) korosti tilaisuudessa, että Karjalan ja Tarton rauhan rajojen palautuksessa oikeat keinot ovat tärkeitä. -Suomen on välitettävä yli puoli vuosisataa sitten kärsimästään väärydestä. Tätä tilannetta on muutettava sopivalla tavalla, sanoi Anttila. Anttila korosti, että Karjalan ja muiden pakkoluovutettujen alueiden palautuksella olisi merkittävä taloudellinen vaikutus Suomelle.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.