Mainos

Sipoon rajapäätös vaalien jälkeen

Päätöstä ei ehditä tehdä ennen vaaleja puutteellisten tekstien vuoksi. Pääministeri Vanhanen ei näe päätökselle juridisia esteitä.

Kuntaministeri Hannes Mannisen mukaan on mahdollista, että päätös Helsingin ja Sipoon välisestä rajansiirrosta tehtäisiin pian vaalien jälkeen. Hänen mukaansa ei ole juridisia esteitä sille, että nykyinen hallitus tekisi päätöksen toimitusministeriönä.

Myöskään pääministeri Matti Vanhanen ei näe juridista estettä sille, etteikö toimitusministeriö voisi asiasta päättää. Asian käsittely riippuu siitä, miten nopeasti sisäministeriö saa paperinsa järjestykseen. Jos asia siirtyy kuitenkin aivan hallituksen viime päiville, voi sitä olla syytä lykätä, pääministerin esikunnasta kerrottaan.

Manninen ei kuitenkaan halua arvioida, kuinka todennäköistä tällainen menettely on. Asiaan liittyvät paperit palaavat ministeriöön vaalienalusviikolla. Ministerin mukaan päätöksen nopeus riippuu muun muassa siitä, minkälaisia lausuntoja asiasta annetaan.

Helsingin Sanomat kertoo tänään, että rajansiirtopäätöstä ei voida tehdä ennen vaaleja, koska nähtävillä olleista karttaehdotuksista on puuttunut ruotsinkielisiä tekstejä. Lain mukaan esityksissä täytyy olla tekstit molemmilla kielillä.

Mannisen mukaan asiasta oli tullut valituksia, minkä vuoksi kaikki tekstit päätettiin kääntää. Tämä lykkäsi karttojen nähtävilläoloaikaa niin pitkälle, ettei päätös ole mahdollinen ennen vaaleja.

Sipoon kunnanjohtaja Markku Luoma pitää päätöksen lykkääntymistä hyvänä asiana. Hänen mukaansa liitosta on muutenkin kiirehditty turhan takia.

- Samalla näkemys koko asiasta on sumentunut, Luoma sanoo.

Sisäministeriön selvitysmies Pekka Myllyniemi esitti marraskuun lopussa, että Helsinki saisi Sipoosta noin 3000 hehtaarin palan ja Vantaalta Västerkullan kiilaksi kutsutun alueen. Esityksen mukaan kuntaliitokset toteutettaisiin vuoden 2009 alusta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.