Mainos

Sipoon pakkoliitetyiltä oppilailta ei viedä kouluja

Pakkoliitos ei aja Sipoon koululaisia ventovieraalle opintielle Helsinkiin. Kunnan päättäjät lupaavat, että oppilaat saavat jatkaa tutuissa opinahjoissaan.

- Meillä on tahtotila palveluiden tuottamiseen, ettei lasten tarvitsisi poistua omasta hoitopaikastaan tai koulustaan, lupaa Sipoon kunnanhallituksen puheenjohtaja Christel Liljeström (r.).

Myöskään potilaiden hoitosuhteet eivät katkea, sillä Helsinki on pyytänyt Sipoota järjestämään perusterveydenhuollon. Henkilökunta puolestaan voi halutessaan siirtyä Helsingille vanhoina työntekijöinä tai vaihtaa muihin Sipoon yksiköihin.

Katkeruus kaukana tapaamisesta

Sipoon ja Helsingin luottamusjohto esitteli ajatuksiaan tänäänSöderkullan kartanossa. Mielipaha alueiden pakkoliitoksesta Helsinkiin ei näkynyt ainakaan sipoolaisjohdon naamalla, sillä toimittajat saivat eteensä joukon iloisia ja nauravaisia kunnallispoliitikoita.

Sipoolaiset vakuuttelivat yhteistyöhaluaan tulevan naapurikunnan kanssa, vaikka Helsinki ei pitänytkään näppejään erossa Lounais-Sipoosta vaan kahmaisi siitä kokonaiset 30 neliökilometriä.

Päättäjillä oli yleisluonteisista keskusteluista vain hyvää sanottavaa. Erimielisyyksiä ei syntynyt, sillä vaikeat asiat, kuten Helsingin korvaukset Sipoolle, jätettiin käsittelemättä kokonaan.

Helsinkiläiset rauhoittelivat maanomistajia, jotka pelkäävät maittensa pakkolunastusta.

- Helsingillä on pitkät perinteet yhteistyöstä maanomistajien kanssa, eikä pakkolunastuksia ole käytetty kovin usein, vakuutti kaupunginhallituksen puheenjohtaja Suvi Rihtniemi (kok.).

Sipoon yleiskaava miellytti Helsinkiä

Helsinki oli tyytyväinen myös Sipoon jäljelle jääviä osia koskevaan yleiskaavaan, joka on parhaillaan tekeillä. Kaupunginvaltuuston puheenjohtajan Rakel Hiltusen (sd.) mukaan se ei sulje pois Helsingin esittämiä vaihtoehtoja.

Pakkoliitetty alue muuttuu osaksi Helsinkiä ensi vuoden alusta. Helsingin aikeissa on päästää ensiksi rakentamaan mahdollisen metrolinjan ja Porvoontien vartta. Ainakin suunnitellun metron ympäristö rakennettaisiin melko tiiviiksi ja kaupunkimaiseksi.

Liitoksen järjestelyt jatkuvat virkamiesten työpöydillä. Seuraavan kerran Sipoon ja Helsingin luottamusjohto tapaa toisiaan elo-syyskuun vaihteessa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.