Mainos

Sipoolaiset jättivät reilusti huomautuksia alueliitoksesta

Helsingin esittämään alueliitokseen on jätetty lähes 1300 huomautusta noin 19 000 asukkaan kunnassa.

Sipoon asukkaat ovat jättäneet määräaikaan mennessä lähes 1300 huomautusta Helsingin esittämään alueliitokseen. Huomautuksissa vastustetaan Lounais-Sipoon liittämistä Helsinkiin.

- Huomautuksia tuli huomattava määrä, kun kunnan väkiluku on vain noin 19 000, kertoo kunnansihteeri Peter Stenvall.

Sipoon Puolesta ry on tarjonnut nettisivuillaan valmiin huomautuslomakkeen, jonka kuntalaiset ovat voineet allekirjoittaa. Huomautuksen mukaan kuntarajan siirto heikentäisi liitosalueen peruspalvelujen tarjontaa, sillä palvelut siirtyisivät kauemmas Helsinkiin. Lisäksi jäljelle jäävä kunta olisi taloudellisesti elinkelvoton. Stenvallin mukaan huomautuksista valtaosa on yhdistyksen laatiman mallin mukaisia.

Muistutukset päätyvät kunnanhallituksen käsittelyyn, ja hallitus antaa niistä ja koko asiasta oman lausuntonsa sisäministeriölle kuun 24. päivään mennessä.

Maanmittaustoimisto ja maistraatti ovat selvittäneet liitettävien kiinteistöjen määrän sekä liitosalueen asukasluvun ja asukkaiden äidinkielen. Selvitykset liitetään sisäministeriölle menevään lausuntoon.

Sisäministeriön nimittämän selvitysmiehen Pekka Myllyniemen on määrä saada oma raporttinsa ja esityksensä valmiiksi marraskuun loppuun mennessä.

- Jos selvitysmiehen esitys on erilainen kuin nyt käsitelty, koko käsittely menee todennäköisesti jollain tavalla uusiksi, sanoo Stenvall.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.