Mainos

Sipoo valittaa myös Helsingin tuoreimmasta alueliitospäätöksestä

Sipoo valittaa Helsingin kaupunginvaltuuston marraskuussa tekemästä päätöksestä alueiden liittämiseksi Helsinkiin, koska se pitää valtuuston päätöstä lainvastaisena ja virheellisenä.

Kiistely Sipoon kunnan osaliitoksesta Helsinkiin saa jatkoa, kun Sipoon kunnanhallitus jätti tänään Helsingin hallinto-oikeudelle valituksen.

Sipoo valittaa Helsingin kaupunginvaltuuston marraskuussa tekemästä päätöksestä alueiden liittämiseksi Helsinkiin, koska se pitää valtuuston päätöstä lainvastaisena ja virheellisenä. Helsinki uudisti tuolloin kesällä tekemänsä esityksen noin 50 neliökilometrin alueen siirtämiseksi Sipoosta Helsinkiin.

Helsingin hallinto-oikeus päätti joulukuussa jättää tutkimatta Sipoon kunnan ja yksittäisten sipoolaisten valitukset Helsingin kaupunginvaltuuston toiminnasta. Oikeuden mukaan Sipoolla ja sipoolaisilla ei ollut valitusoikeutta.

Sipoon kunnanjohtaja Markku Luoma pitää mahdollisena, että Helsingin hallinto-oikeus jättää tälläkin kertaa valituksen tutkimatta.

- Saattaa käydä niin. Jos Helsingin hallinto-oikeuden päätös muuttuisi jatkovalitusten osalta, niin ilman valitustamme Helsingin kaupunginvaltuuston päätös jäisi voimaan. Meillä ei ole oikeastaan muuta vaihtoehtoa, Luoma totesi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.