Sipilältä kova lupaus: Jos epäonnistuu, naamaa ei neljän vuoden päästä näy

MTV:n pääministeritentissä keskusteltiin hallituksen luottamuksesta, jota istuvalla hallituksella ei ollut.

Tentissä kysyttiin, missä oikein mentiin vikaan hallituksen luottamuksen suhteen.

– Olen tottunut kokoomuksessa siihen, että sana pidetään, ja pidetään kiinni siitä mitä on sovittu. Olen ollut hämmentynyt viimeisen puolen vuoden aikana siitä, että aika monta sellaista asiaa mistä on sovittu, niitä ei ole toteutettu sillä tavalla. Kokoomus ei pitänyt sopimuksia, SDP:n Antti Rinne totesi.

Kokoomuksen Alexander Stubb ei mielellään lähtenyt kritisoimaan hallituskumppaniaan.

– Kun perustettiin hallitus vuonna 2011, se oli vähän sekasikiö, kolme oikealta, kolme vasemmalta. Lähtisin siitä, että Katainen ja Urpilainen löysivät luottamuksen, ja me lähdettiin sitä rakentamaan. Antti Rinne tuli sillä mandaatilla, että puretaan tehtyjä päätöksiä, lähdetään elvyttämään eikä tehdä säästölinjaa. Se oli perusongelma.

– Haluaisin todeta, että tulin muuttamaan, mutta muutokset sovittiin yhdessä, Rinne lisäsi.

Perussuomalaisten Timo Soinin mukaan lähtökohdat sekä Rinteelle että Stubbille olivat huonot.

– Molemmat joutuivat kesken kaiken liikkuvaan junaan. Jotain pahasti pielessä, että hallituksen omat ministerit äänestävät omia esityksiä vastaan. Se polku ei ole kaunista katseltavaa.

Keskustan Juha Sipilä ei ollut yllättynyt siitä, että äänestäjien luottamus poliitikkoihin on mennyt.

– Ei ole ihme, että äänestäjien luottamus on mennyt. Jos pääsemme läpi, sitoudumme olemaan koko sen neljä vuotta. Lupaan myös sen, että jos tavoitteet ovat yhtä kaukana kun tällä hallituksella, niin minun naama ei näy näissä keskusteluissa neljän vuoden päästä. Tähän hommaan pitää saada tulos tai ulos - ajattelua. 

Lue myös:

    Uusimmat