Sipilä suitsutti kiitosta Supercellille: "Omistajathan ovat erittäin vastuullisia toimijoita"

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) kiitteli keskiviikkona Supercellin omistajien vastuullisuutta.

– Supercellin omistajathan ovat erittäin vastuullisia toimijoita, ja olen ilolla pannut merkille, miten he myös käyttävät sitä varallisuutta Suomen rakentamiseen ja uusien yritysten synnyttämiseen, Sipilä sanoi toimittajille Pohjoismaiden neuvoston istunnon yhteydessä.

Peliyhtiö Supercellin perustajat ja toimijat valtasivat kärkisijoja eniten ansiotuloja tienanneiden, pääomatuloja saaneiden sekä veroja maksaneiden listoilla. Kymmenen eniten tuloja keränneiden listalla oli seitsemän supercelliläistä.

Sipilän mukaan Supercellin väen suuri ansiotulopotti kertoo siitä, että taustalla on optiopohjaista tienaamista. Sipilä kehui Supercellin omistajien toimintaa, kun häneltä kysyttiin aiheesta eduskunnassa.

Supercellistä on kerrottu, että yhtiö maksoi osinkoja viime vuonna satoja miljoonia euroja, ja yksityishenkilöillä suuri osa osinkotulosta meni ansiotuloverotuksen puolelle. Supercellillä kaikki työntekijät omistavat yritystä joko rajoitettujen osakeoikeuksien, optioiden tai osakkeiden kautta.

"Erittäin tunnollisia veronmaksajia"

Supercell-omistajilla suurimmat tulot –"Erittäin tunnollisia veronmaksajia" 2:54

Lue myös:

    Uusimmat