Sipilä pitää EK:n palkanalennuspuheita turhina

Elinkeinoelämän ajamat palkanalennustalkoot eivät innosta keskustan puheenjohtajaa Juha Sipilää.

Sipilä moitti tänään Politiikan toimittajien lounaalla Elinkeinoelämän keskusliittoa turhan kovista puheista herkässä työmarkkinatilanteessa.

Sipilä sanoi vierastavansa tapaa, jolla EK on aloittanut sopimusneuvottelujen pohjustamisen. Sipilän mielestä puheet palkka-alesta ovat turhia tässä tilanteessa. Keskustajohtajan mukaan osapuolten pitäisi nyt istua pöytään ja yrittää löytää maltillinen ja pitkäaikainen ratkaisu, joka tuo vakautta.

Sipilä ei näe, että EK:n toimitusjohtajan Jyri Häkämiehen ehdottamasta viikoittaisen työajan pidennyksestä olisi ratkaisuksi ongelmiin.

– Työtunteja on kansantaloudessa liian vähän, mutta kyllä suomalaisen työura on keskimäärin kilpailukykyinen, eikä meillä niissä viikkotyötunneissakaan ainakaan hirveästi hävitä.

Sipilän mielestä olennaista on löytää uutta työtä ja hakea ratkaisuja sitä kautta.

Ikäihmisten potentiaali käyttöön

Keskustajohtajan mielestä työntunteja on kuitenkin saatava lisää. Työuria on pidennettävä alusta, keskeltä ja lopusta.

– Se väistämättä tarkoittaa myös eläkeiän korottamispäätöstä. Ja mitä pikemmin nämä asiat saadaan päätettyä, sitä nopeammin se vaikuttaa.

Sipilän mielestä työurakeskustelussa pitäisi nähdä myös ikääntyvä väestö voimavarana.

– Meillähän helposti sitä käsitellään vain kustannuksena. Mutta se on myös voimavara.

Oppositiojohtaja uskoi, että osa ikääntyvästä väestöstä haluaa olla jollakin lailla mukana aktiivisessa työelämässäkin jopa 80 ikävuoteen saakka.

(MTV3 - STT)

Lue myös:

    Uusimmat