Mainos

Sipilä: Perussuomalaisten vastaukset yllättivät

Hallitustunnustelija Juha Sipilän (kesk.) mukaan perussuomalaisten vastaukset hänen kysymyksiinsä yllättivät. Niiden perusteella ollaan hänen mukaansa vielä kaukana lopputuloksesta.  

Sipilä sanoo katsoneensa perussuomalaisten vastaukset ensimmäisenä ja näkemykset ovat kaukana talouden sopeutustarpeessa, verotuksessa, maahanmuutossa ja EU-linjauksessa. Sipilä kertoo keskustelleensa esittämästään EU-kirjauksesta etukäteen perussuomalaisten kanssa. Myös vasemmistoliiton kanssa ollaan hänen mukaansa kaukana.

Sen sijaan kokoomuksen esittämän muutoksen esitettyyn EU-linjaukseen keskusta voisi Sipilän mukaan hyväksyä.

Stubb haluaa EU:hun talouspoliittista koordinaatiota

Kokoomuksen puheenjohtaja Alexander Stubb sanoo, että EU:ssa tarvitaan talouspoliittista koordinaatiota. Kokoomus haluaa muuttaa hallitustunnustelija Juha Sipilän esittämää EU-kirjausta, jonka mukaan pyrkimyksestä talouspolitiikan koordinaation edelleen syventämiseen tulee luopua.

Stubb perustelee kokoomuksen kantaa sillä, että talouspoliittisen koordinaation kautta voidaan vahvistaa se, että ei ajauduta uudentyyppiseen EU-kriisiin.

Kynnyskysymyksiä niukasti

Sipilä kertoo esittävänsä puolueille lisäkysymyksiä ja käyvänsä ensi viikolla myös keskusteluja puolueiden kanssa. Osa tosin voi pudota pois jatkosta jo nyt annettujen vastausten perusteella.

SDP ja perussuomalaiset eivät aseta vastauksissaan kynnyskysymyksiä hallitusyhteistyölle.

– Mielestämme toimiva ja strategiseen hallitustyöskentelyyn kykenevä hallitus voidaan muodostaa parhaiten keskustan, perussuomalaisten ja joko kokoomuksen tai SDP:n kesken, perussuomalaiset katsoo.

Kokoomuksen eduskuntaryhmälle on kynnyskysymys, että hallitus perustaa toimintansa yhteiseen ja realistiseen tilannearvioon lähivuosien ja pidemmän ajan talouskehityksestä.Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.