Mainos

Sipilä MTV:lle: Kokoomuksen hyökkäys on perusteeton

Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä pitää kokoomuksen hyökkäystä puoluetta vastaan Venäjä-politiikassa perusteettomana. Sipilä kirjoittaa MTV:n nettikolumnissaan, että keinotekoinen jakolinjojen rakentaminen ei edusta nyt vaadittavaa poliittista kulttuuria.

Kokoomuksen puheenjohtaja, pääministeri Alexander Stubb kirjoitti eilen omassa MTV:n nettikolumnissaan, että haluaisi Sipilän laittavan joukkonsa Venäjä-politiikassa ojennukseen.

– Kyllä meidän joukot on ojennuksessa ja kyllä tämä on aivan perusteeton hyökkäys, mistä nyt on ollut kysymys, sanoo Sipilä MTV Uutisille.

Stubb sanoi eilen haluavansa kuulla Sipilän suusta, että keskusta on sitoutunut Suomen Venäjä-politiikkaan. Sipilä sanoo, että keskusta on sataprosenttisesti Suomen Venäjä-politiikan takana.

– Keskusta on tukenut kaikissa vaiheissa Suomen ulkopoliittisen johdon toimia tässä kysymyksessä, Venäjän toimet Krimillä ja Itä-Ukrainassa on tuomittu, yhteiseen pakotepolitiikkaan on sitouduttu. Toki tätä viimeisten pakotteiden ajoitusta ihmeteltiin niin kuin hallituksen sisälläkin sitä ihmeteltiin, sanoo Sipilä.

Sipilä kirjoittaa MTV:n nettikolumnissa, että pelkkä pakotepolitiikka ei riitä vaan EU:n pitäisi olla aktiivisempi ja aloitteellisempi kriisin laukaisemiseksi.

Sipilä: Keskustan kampanjassa ei loata henkilöitä

Kokoomuksen puheenjohtaja, pääministeri Alexander Stubb syyttää, että keskustan sisältä monet eri tahot ovat yrittäneet rikkoa Suomen yhteistä linjaa viimeisten kuukausien aikana. Puhuttaessa ns. harmaalle vyöhykkeelle haikailijoista, hän on aiemmin maininnut keskustasta Paula Lehtomäen, Seppo Kääriäisen ja Paavo Väyrysen.

Sipilä sanoo pitävänsä todella vanhana poliittisena kulttuurina sitä, että henkilöitä lähdetään leimaamaan lokeroihin, joita ei ole olemassa.

Sipilän mielestä poliittista kulttuuria on muutettava ja rakennettava yksituumaisuutta. Hän kirjoittaa MTV:n nettikolumnissa olevansa sitoutunut siihen, että keskustan vaalikampanja ei perustu henkilöihin kohdistuvaan lokaamiseen vaan puolue keskittyy asioihin ja ratkaisuihin.

Keskustan puheenjohtajan mielestä seuraavan hallitusohjelman tuli olla strateginen eli keskittyä 5-7 tärkeimpään tavoitteeseen. Sipilä haastaa kaikki puolueet esittämään kevään aikana omat tavoitteensa. Ainakin joitain keskustan omia linjauksia on odotettavissa helmikuun alussa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.