Mainos

Sipilä: Maahanmuutto- ja turvallisuuspolitiikan linjaukset valmiita

Hallitusneuvotteluita vetävän Juha Sipilän mukaan maahanmuutto- ja turvallisuuspolitiikkaa valmistelevien ryhmien työ on aika lailla valmis.

Linjauksista kerrotaan huomenna.  

– Huomenna on tarkoitus pitää tiedotustilaisuus, missä kerrotaan strategia- maahanmuutto- ja ulko- ja turvallisuuspolitiikan linjaukset. Tällöin kerrotaan strategisten valintojen alle  perustettavien ryhmien työstä. Silloin aloittavat muun muassa talousryhmä, sisäisen turvallisuuden -ryhmä ja reformiryhmä, Sipilä sanoo.

Sipilän mukaan huomenna esitellään talousryhmän, sisäisen turvallisuuden -ryhmän ja reformiryhmän lisäksi vielä uusia ryhmiä.

– Me hierotaan vielä ryhmien tavoitteita ja sisältöjä. Niitä on valittu viisi kappaletta. Ensimmäinen ryhmä liittyy hyvinvointiin, toinen työllisyyteen, kolmas koulutukseen, neljän biotalouteen, viides ryhmä toiminatapoihin, kuten digitalisaatiosta ja toimintatavoista. Mukavasti ollaan päästy eteenpäin ja huomenna jatketaan isommalla joukolla.

Strategiaryhmä on Sipilän mukaan päässyt tänään hyvin pitkälle. 

– Jatketaan päivää tämän jälkeen. Luultavasti päästään sillä tavalla maaliin, että päästään aloittamaan taloustyö ja talousryhmä päivää aikaisemmin, Sipilä kertoo. 

Tunnustelijat kehuvat yhä toisiaan

Tiedotustilaisuudessa ovat hallituksen muodostaja Juha Sipilä (kesk.) sekä perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini ja kokoomuksen puheenjohtaja Alexander Stubb.

Hallitusneuvottelut ovat jatkuneet hyvässä hengessä. Niin Soini kuin Stubb kehuivat yhteishenkeä. 

– Visiopuolella että kolmessa keskeisessä työryhmässä on tapahtunut edistystä. Sellainen tunne, että nyt mennään erittäin systemaattisesti askel askeleelta kohti maalia. Tietysti tilanne on se, että kun isoista asioista on päästy yhteisymmärrykseen, niin sitten käydään läpi niitä yksityiskohtia. Se on seuraavien päivien ja viikkojen asia. Itse olen erittäin tyytyväinen työskentelytapaan ja siihen sisältöön, mitä on toistaiseksi tuotettu, Stubb sanoo. 

– Jokainen puheenjohtaja on saanut ryhmänsä toimimaan. Muusta juoksutuksesta, sen verran, että visio alkaa olla selkeä ja ryhmitykseen haetaan uutta ja täydentävää voimaa, Soini toteaa.

Sipilän mukaan työryhmät ovat työskennelleet itsenäisesti eikä puheenjohtajien ole tarvinnut puuttua niiden työhön.

Talous edellä

Tänään kerrotut viisi ryhmää menevät talous edellä, kertoo Sipilä.

– Nämä viisi ryhmää, hyvinvointiin, työllisyyteen, koulutukseen, puhtaisiin ratkaisuihin ja toimintatapoihin liittyvät ryhmät, tekevät osuuden tästä strategiatyöstä. Kuvaavat nämä kärkihankkeet, joita tarvitaan strategisiin tavoitteisiin pääsemiseksi. Tämä on heidän toimeksiantonsa. Ryhmät pääsevät lopulliseen vauhtiin, kun talouden raamit on asetettu. 

Sipilän mukaan sisäisen turvallisuuden -ryhmä ja reformiryhmä työskentelevät myös talousraamien sisällä. Reformiryhmä lähtee erityisesti puimaan soteuudistusta ja kuntien tehtäviä. 


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.