Mainos

Sipilä huolissaan Kreikan sitoutumisen tasosta

Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) mukaan Kreikan pitää aidosti sitoutua sovittujen uudistusten tekemiseen.

Suurena huolena on, että Kreikan hallitus ei sitoudu riittävästi uudistuksiin, Sipilä arvioi eduskunnassa puoliltapäivin.

Suuri valiokunta kokoontui kello 11 käsittelemään Suomen Kreikka-linjauksia. Myös euroryhmä on pitänyt puhelinkokousta Kreikan tukemisesta.

Sipilä painottaa, että Suomi ei ole valmis myöntämään velkahelpotuksia Kreikalle. Sipilän mukaan nyt pitää keskittyä siihen, että Kreikalle ei tule enää lisää velkaa. Pääministeri myös sanoo, että Suomen vastuut Kreikassa eivät saa enää kasvaa.   

– Olemme linjanneet sen myös hallitusohjelmassa. Kolmannen tukipaketin on toteuduttava Euroopan kriisirahaston pääoman puitteissa, Sipilä sanoo STT:lle.   

Suomi hyväksyi tänään esityksen Kreikan siltarahoituksesta eli väliaikaisesta hätälainasta sekä päätöksen aloittaa neuvottelut Kreikan kolmannesta tukipaketista.  

Euroopan komissio on esittänyt Kreikalle seitsemän miljardin euron väliaikaista hätälainaa EU:n budjettiin sidotusta rahastosta. Kreikan parlamentti puolestaan hyväksyi viime yönä lakipaketin, joka on ollut ehtona sille, että neuvottelut uudesta lainaohjelmasta voidaan aloittaa.  

Sipilä on kuitenkin huolissaan Kreikan aidosta sitoutumisesta lainaohjelman ehtoihin. Kreikan pääministeri Alexis Tsipras on muun muassa sanonut, että hän sitoutuu lainaohjelmaan, mutta ei usko siihen.   

– Toivon, että asia on sanottu vain sisäpoliittisiin tarkoituksiin, Sipilä kommentoi. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.