Mainos

Sipilä epäilee SDP:n naisten euro -tavoitetta

Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä suhtautuu epäillen SDP:n puheenjohtajan Antti Rinteen tänään esittämään tavoitteeseen, että naisten euro pitäisi nostaa 90 senttiin ensi vaalikaudella.

Juha Sipilä piti tavoitetta sinänsä hyvänä, mutta ihmetteli, mitä hallitus voi asialle tehdä.  

Sipilä korosti, että jos talouskasvu parantuu, näkyy se myös naisvaltaisilla aloilla.  

Keskustalle käy Sipilän mukaan se, että tulevassa hallitusohjelmassa pidetään yllä mahdollisuutta hakea Nato-jäsenyyttä, jos turvallisuustilanne muuttuu. Yksi muutos olisi Sipilän mukaan se, että Ruotsi hakisi jäsenyyttä. Siitä ei kuitenkaan seuraisi automaattisesti se, että Suomi hakisi jäsenyyttä.  

– Haluamme pitää mahdollisuuden auki, itsenäisen kansakunnan pitää olla valmis tekemään uusia ratkaisuja, jos tilanne muuttuu, Sipilä sanoi.  

Pääministeri Alexander Stubb on usein kritisoinut Sipilää ulkopoliittisen kokemuksen puutteesta. Sipilä kommentoi asiaa sanomalla, että hänellä on 25 vuoden kokemus kansainvälisestä yritystoiminnasta, jossa hän on neuvotellut ruohonjuuritasolla.   

Sipilä sanoi keskustan tavoittelevan eduskuntavaaleissa ykkösasemaa; prosentuaalista tai kansanedustajapaikkoja koskevaa tavoitetta ei ole hänen mukaansa asetettu.  

Puoluesihteeri Timo Laanisen mukaan keskustan tavoitteena näissä vaaleissa on palauttaa luottamuksensa menettäneiden äänestäjien usko puolueeseen sekä saada gallupeissa tukensa antaneet myös äänestämään puoluetta vaalipäivänä.  

Keskusta on juuri aloittanut vaaliristeilynsä. Laivalla on noin 1 800 osallistujaa.   

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.