Mainos

Sipilä antoi itselleen kaksi vuotta aikaa uudistaa keskusta

Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä haluaa uudistaa puolueensa kahdessa vuodessa yhdeksänkohtaisen ohjelman avulla.

Sipilä lupasi keskustan eduskuntaryhmän kokouksessa Turussa, että hänet saa puheenjohtajana panna kahden vuoden päästä vaihtoon, jos uudistus ei onnistu. Sipilän ja muun puoluejohdon hahmottelemassa ohjelmassa luvataan muun muassa panna keskusta kuntoon niin, että kahden vuoden päästä puolue on velaton eikä toimintaan enää oteta velkaa.

Jäsenistöä halutaan houkutella mukaan toimintaan modernein keinoin, muun muassa virtuaalisella tupaillalla. Myös jäsenrekisteri aiotaan hoitaa kuntoon.

Muutos ei uuden puheenjohtajan mukaan tapahdu kuudessa tai kahdeksassa viikossa. Itseään Sipilä kuvasi muutosjohtajaksi, jonka on saatava keskustan kannattajat ymmärtämään itse muutoksen tarpeellisuus.

– Sanelemalla vain passivoittaa ihmisiä, hän totesi yritysmaailmasta hankkimiinsa kokemuksiin vedoten.

Sipilä sanoi puheessaan eduskuntaryhmälle puolueen tavoittelevan lokakuun kuntavaaleissa vaalivoittoa. Kannatusprosenteista hän ei halunnut sanoa mitään, vaan korosti, että kuntavaaleissa on kyse koko Suomen suunnasta, joka valitaan nyt: valitaanko hallituksen ajama keskittämisen tie vai koko Suomen asuttuna ja elinkelpoisena säilyttäminen.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.