Mainos

Sipilä aloittaa epäviralliset hallitustunnustelut

Epäviralliset hallitustunnustelut alkavat tänään.

Vaalit voittaneen keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä on kertonut tapaavansa tällä viikolla kaikkien eduskuntapuolueiden johtajat.

Hallitustunnustelijaksi todennäköisesti nimettävän Sipilän mukaan kaikki hallitusvaihtoehdot ovat vielä mahdollisia. Keskustan puheenjohtaja arvioi, että hallituspuolueet ovat selvillä vappuun mennessä ja hallitusohjelma valmistuu kuukaudessa.

Yksi hallitusvaihtoehdoista on näyttänyt jo sulkeutuneen: SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne on arvioinut, ettei hänen puolueensa mahdu samaan kokoonpanoon kokoomuksen kanssa.

MTV Uutisten politiikan toimituksen päällikö Timo Haapala pitää todennäköisenä, että Sipilä kutsuu hallitukseen perussuomalaiset ja kokoomuksen.

– Sillä tulisi turvallinen enemmistö, 124 kansanedustajaa eduskuntaan, ja sillä pärjätään ihan hyvin.

Haapala ei kuitenkaan pidä mahdottomana myöskään SDP:n ottamista hallitukseen.

– Toinen vaihtoehto on tietenkin, että mennään vasemmalle ja Sipilä kutsuisikin SDP:n ja perussuomalaiset. Silläkin olisi turvallinen enemmistö, 121 paikkaa, mutta kannattaa ottaa huomioon, että demarit ottivat kahdeksan ääntä pataan näissä vaaleissa ja takana on viime vaalien tappio. Jos suuruusjärjestyksellä mennään, näyttäisi kyllä siltä, että kokoomusvaihtoehdolle lähtevä tie on todennäköisempi, Haapala arvelee.

Puolueiden päättävistä elimistä tänään kokoontuu ainakin kokoomuksen puoluehallitus.

Myöhemmin tällä viikolla edessä on vaalituloksen vahvistaminen ja eduskuntaryhmien järjestäytyminen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.