Mainos

Siperiassa tuhoisa kaivosturma

Venäjän teollisuuden turvallisuutta valvova virasto oli kahdesti esittänyt kaivoksen sulkemista turvallisuusrikkeiden vuoksi.

Siperiassa sattunut kaivosturma on vaatinut 38 ihmisen hengen. Kaivoksen omistaa sama yhtiö, jonka toisen kaivoksen räjähdyksessä kuoli maaliskuussa 110 ihmistä.Metaaniräjähdys tapahtui Jubileinaja-kaivoksessa Kemerovon alueella. Venäjän hätätilaministeriön mukaan kaikkien räjähdyshetkellä kaivoksessa olleiden yli 200 työntekijän kohtalo oli iltaan mennessä selvinnyt, ja kuolleita oli yhteensä 38. Kuusi kaivosmiestä loukkaantui turmassa.

Jubileinajasta noin 40 kilometrin päässä sijaitsee Uljanovskajan kaivos, jonka räjähdyksessä kuoli maaliskuussa 110 työntekijää. Kyseessä oli Venäjän pahin kaivosonnettomuus Neuvostoliiton hajoamisen jälkeen.

Molemmat kaivokset omistaa Juzhkuzbassugol-yhtiö. Viranomaiset arvostelivat ensimmäisen räjähdyksen jälkeen yhtiötä laiminlyönneistä työturvallisuudessa ja erityisesti metaanimäärän tarkkailussa.

Venäjän teollisuuden turvallisuutta valvova virasto Rostehnadzor kertoo, että se oli kahdesti esittänyt Jubileinaja-kaivoksen sulkemista turvallisuusrikkeiden vuoksi. Paikalliset tuomioistuimet olivat torjuneet pyynnön, vaikkakin joitakin kaivoksen osia suljettiin lyhyeksi aikaa turvallisuusperustein.

Tuoretta onnettomuutta tutkitaan nyt, ja viraston mukaan yhtiö saattaa menettää toimilupansa.

Kymmenet epätoivoiset ihmiset odottivat kaivoksen suulla tietoja omaisistaan ja kävivät läpi alustavaa nimilistaa onnettomuuden uhreista.

- Olin kaivoksessa räjähdyshetkellä. Tunsin räjähdysaallon ja lähdin heti pyrkimään kohti uloskäyntiä, kertoi Andrei-niminen kaivosmies.

Kemerovon kuvernööri Aman Tulejev on julistanut lauantain surupäiväksi alueella, ja tällöin järjestetään myös uhrien hautajaiset. Euroopassa vierailulla oleva Venäjän presidentti Vladimir Putin esitti Tulejeville surunvalittelut puhelimitse.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.