Mainos

Siperian turmakaivoksessa pelätään räjähdystä, tulvaa ja ilman loppumista

Venäjällä tapahtuneessa kaivosonnettomuudessa kuolleiden määrä on noussut jo kolmeenkymmeneen. Hätätilaministeriön mukaan kaivoksessa kuoli viime yönä 17 pelastustyöntekijää.

Ensimmäinen onnettomuus Raspadskajan kaivoksessa tapahtui lauantaina, kun kaivoksessa tapahtui metaaniräjähdys. Neljä tuntia sen jälkeen kaivoksessa räjähti myös toisessa kohdassa. Räjähdysten syy on edelleen epäselvä, mutta viranomaiset epäilevät, että turvallisuussääntöjä on kierretty.

- Räjähdys oli niin voimakas, että liekit kulkeutuivat pitkälle kaivoksen eri käytäviin, kuvaili nimetön lähde uutistoimisto Ria Novostille.

Kaivoksessa oli räjähdyksen sattuessa 359 ihmistä, joista 276 saatiin heti tuotua maanpinnalle. Loukussa on kuitenkin yhä 60 työntekijää eri kohdissa kaivosta.

Riskinä tulva 48 tunnin kuluessa

- Kaikista kaivoksen kohdista kaksi on kriittisiä. Toisen suhteen meillä on aikaa puolitoista vuorokautta, toisen kohdalla 48 tuntia, sillä kaivoksen viemäröintijärjestelmä on rikkoutunut ja siellä voi alkaa tulvia, kuvaili hätätilaministeri Sergei Shoigu tiedotustilaisuudessaan.

Shoigun mukiaan kaivoksessa on edelleen varsin paljon kaasua mikä aiheuttaa riskin pelastustyöntekijöille mutta etsintöjä pystytään silti jatkamaan. Pelastustyöntekijöiden on myös pohdittava kaivokseen jääneiden hapensaannin turvaamista.

- Mutta heti kun nostamme kaivoksen happipitoisuutta, lisäämme myös räjähdysherkkyyttä, Shoigu kertoi.

Kemerovon alueella Siperiassa sijaitseva Raspadskaja on Venäjän suurin hiilikaivos, joka tuottaa vuodessa yli kahdeksan miljoonaa tonnia hiiltä. Sen kuilut ulottuvat jopa 150 metrin syvyyteen.

Valtava kaivos on keskeinen työnantaja sadantuhannen asukkaan Mezhduretshenskin kaupungille. Onnettomuuden vuoksi kaupungissa peruttiin voitonpäivän 65-vuotispäivän kunniaksi suunnitellut ilotulitukset ja muut viihdetapahtumat.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.