Mainos

Siperian tulvatilanne helpotti hieman

Venäläiset pommikoneet ja taisteluhelikopterit ovat saaneet ainakin osittain tuhottua Lenajoen valtavan jääpadon Siperiassa.

Lena tulvii yli äyräiden

Vaaravyöhykkeellä oleva suuri Jakutskin kaupunki on toistaiseksi säästynyt tulvalta odotettua paremmin. Lena-joen pinta on Jakutskin kohdalla laskenut noin kymmenen sentin tuntivauhtia ollen nyt jo metrin verran alempana pahimmista hetkistä. Kaupungissa pelätään silti vielä uutta tulva-aaltoa. Asiantuntijat tosin väittävät että tulvapatojen seinämät kestävät uuden tulvan paineet.

Venäläislehti on kertonut, että Jakutskia uhkaa myös laaja öljypäästö. Lehden mukaan öljy on päässyt Lenajokeen tulvan rikottua öljyputken joen yläjuoksulla. Ainakin seitsemän ihmistä on viranomaisten mukaan saanut surmansa Lenajoen tulvissa.

Votkan myynti kiellettiin

Jakutskin viranomaiset kehottivat kaupungin asukkaita pysymään kotona ja varautumaan tulvaan. Sairaaloita neuvottiin siirtämään potilaansa yläkerroksiin.

Kaupunkia kiertelivät myös kovaäänisautot, jotka käskivät asukkaita ottamaan "lapsensa, rahaa ja lämmintä vaatetta" sekä jättämään kotinsa, mikäli kuulevat ilmahälytyssireenin äänen. Viranomaiset kielsivät myös votkan myynnin kaupungissa.

-Jos tulvavedet vyöryvät kaupunkiin, täällä tulee olemaan hyvin kylmä. Silloin ihmiset turvautuvat perinteiseen venäläiseen lämmittelytapaan. Heidät on kuitenkin paljon helpompi pelastaa, jos he ovat selvin päin, perustelivat viranomaiset.
(STT-Reuters-Itar-Tass)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.